Η πιο ηχηρή και δαπανηρή μεταγραφική κίνηση του Άρη, ο Ματέο Γκαρσία, έχει μπει πλέον για τα καλά ξανά στο «κλίμα» της ομάδας.

Άλλωστε δεν είναι «νέος» στο περιβάλλον κι αυτό προφανώς έπαιξε τον ρόλο του. Από τα πρώτα στοιχεία που δείχνει στα παιχνίδια, που έχει αγωνιστεί βλέπουμε περίπου τον ίδιο ποδοσφαιριστή, που είχαμε γνωρίσει την σεζόν 2018-2019, αλλά στην πιο… εξελιγμένη μορφή του. Εκείνο που ξέραμε-βλέπαμε, στην πρώτη θητεία του στον Άρη ήταν ένας παίκτης με εκρηκτική εκκίνηση, με ή χωρίς την μπάλα, στο «φτερό» της επίθεσης, με τη δυνατότητα να βρίσκεται στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή (να τρυπώνει στην άμυνα δηλαδή) και να σκοράρει.

Αυτά εξακολουθεί να τα κάνει, μόνο που πλέον βλέπουμε και μια πιο ώριμη εκδοχή του Ματέο Γκαρσία. Εκείνη δηλαδή που η… μπούκα και το γκολ, δεν είναι αυτοσκοπός. Τα… νέα στοιχεία που έχει βάλει στο παιχνίδι του έχουν να κάνουν με τη δημιουργία και γενικά με τη συμμετοχή του στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η επιλογή του Άκη Μάντζιου, για ένα χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με την Τρίπολη, όταν μπήκε ο Σίλβα στο ματς, να τον βάλει στον άξονα, κάτι σαν «δεκάρι» δηλαδή. Με τον Αργεντινό να ανταποκρίνεται στις «υποχρεώσεις» τους.

Αυτή την εικόνα ενδεχομένως να την δούμε και σε άλλα παιχνίδια και ίσως πιο συχνά. Δηλαδή τον Ματέο να παίζει πίσω από τον φορ. Ιδιαίτερα όταν θα μπει για τα καλά στην εξίσωση της ενδεκάδας ο Σιαντέ Σίλβα και μαζί με τον Μπρούνο Γκάμα θα αποτελούν την τριάδα πίσω από τον φορ.

Προηγούμενο άρθροΑ. Ζίβκοβιτς: «Ήταν μια φανταστική νύχτα, θέλουμε πάντα να κερδίζουμε»
Επόμενο άρθροΈκτακτη συνεδρίαση για τις εκλογές στην ΕΠΟ.