Την ημερίδα που διοργανώνει η Ένωση Αθέων το Σάββατο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Τμήματος Κοινωνιολογίας, σχολίασε στον Focus FM 103,6 και το Στέφανο Δαμιανίδη ο Νεκτάριος Δαπέργολας, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

“Είναι τραγικό, αλλά και ενδεικτικό του που έχει καταντήσει ο τόπος και οι θεσμοί του, επίσημοι και ανεπίσημοι. Δεν πρόκειται για ένωση αθέων, αλλά ένωση αντιχρίστων και εκκλησιομάχων. Είτε είναι γρανάζι άλλων συμφερόντων, ή υπάρχει ψυχιατρικό θέμα.Πρόκειται για σεσημασμενους Θεομάχους.Στην ημερίδα θα πουν οτι η θρησκεία είναι σκοταδισμός, οτι είμαστε Ταλιμπάν, ότι πρέπει να απεγκλωβιστούν αυτά απ΄την παιδεία”.

Αναφορικά με το “Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας” που εγκρίθηκε στη Φλώρινα ο κος Δαπέργολας, τόνισε ότι μέσα στο καταστατικό της συγκεκριμένης ΜΚΟ έχουν γραφτεί αδιανόητα πράγματα.

” Η προσπάθεια γίνεται για να μπουν αυτά τα “μακεδονικά” ως δεύτερη γλώσσα σε Δημοτικά και Γυμνάσια, να γίνει τμήμα “Μακεδονικών” σπουδών στα Πανεπιστήμια. Το επόμενο ειναι η προσπάθεια για αναγνώριση “Μακεδονικής μειονότητας”. Οι προκλήσεις έχουν συνέχεια. Οτι πρόκειται για εσχάτη προδοσία είναι σαφές και αυτό πρέπει να καταλογιστεί και στις δύο κυβερνήσεις”.

“Αυτοί ονειρεύονται εθνική και εκκλησιαστική προσάρτηση όλης της Μακεδονίας, αυτός είναι ο στόχος τους και δε τον κρύβουν. Το θέμα είναι εμείς τι κανουμε, η δική μας η προδοτική στάση είναι το πρόβλημα. Να σας πω και ότι σε προκήρυξη του υπουργείου προστασίας του πολίτη για προσλήψεις στην ΕΥΠ τον Φεβρουάριο του 2019, στα κριτήρια ήταν και η γνώση της “Μακεδονικής γλώσσας”.

Προηγούμενο άρθροΊλον Μασκ: Ο στρατολόγος της Ατζέντας 2030
Επόμενο άρθροΔιαβάστε την επίμαχη απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση αναστολής των υγειονομικών