«Ο κ. Μητσοτάκης σύρεται πίσω από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης, σχολιάζοντας την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι «θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη». Παράλληλα ζητεί «να παρέμβουν οι Αρχές για τις εικόνες αυτοδικίας εναντίον μεταναστών».

«Η χώρα είναι σε πύρινο κλοιό και ο απολογισμός είναι τραγικός. Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών μας συγκλονίζουν. Επικρατεί ένα γενικό έλλειμμα ασφάλειας των πολιτών σε πολλαπλά επίπεδα .Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά την «επιτελική» της ανεπάρκεια και τη διαχειριστική αναποτελεσματικότητά της», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης έκανε λόγο το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «οι απανθρακωμένοι στον Έβρο προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων και μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στο ταξίδι του ξεριζωμού τους».

Προηγούμενο άρθροΟλονύχτια μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Ηθικός αυτουργός των απανθρακωμένων στη Δαδιά η ανίκανη κυβέρνηση