Ένας χειριστής του «αμαρτωλού» αντιαεροπορικού συστήματος «Άρτεμις 30» και ένας επίσης εμπειρότατος αξιωματικός της Πολεμικής αεροπορίας φιλοξενήθηκαν στη συχνότητα του Focus Fm 103,6 και προχώρησαν σε αποκαλύψεις αναφορικά με το γιατί δεν προχώρησε η χώρα (στο τέλος της δεκαετίας του 80 και στις αρχές του 90) στην παραγωγή ενός Ελληνικής κατασκευής όπλου, που και θα μπορούσε να συμβάλει στην ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και να συνεισφέρει στον κρατικό κορβανά, μιας και το είχαν ζητήσει και ξένες χώρες!

Ο Πτέραρχος ΕΑ Κ. Ιατρίδης και ο Σμηναγός και χειριστής του «Άρτεμις 30» Γ. Δαμιανίδης στάθηκαν και οι δυο στο γεγονός ότι θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη στην άμυνα της χώρας, όμως τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν δεν έπιασαν τόπο καθώς η διαδικασία απαξιώθηκε και το όπλο δεν λειτούργησε ποτέ!

Όπως τόνισε ο κ. Ιατρίδης, παρά το γεγονός ότι το είχε ζητήσει η Ινδία από την Ελλάδα, η συμφωνία μυστηριωδώς δεν προχώρησε, ενώ αναφορικά με το γιατί η Πολιτεία το απαξίωσε, ο έμπειρος αξιωματικός υπενθύμισε ότι εκείνη την εποχή οι εξοπλισμοί γινόντουσαν όχι με κριτήριο την αξιοπιστία των οπλικών συστημάτων, αλλά με της μίζες που θα μπορούσαν να προκύπτουν από το κάθε ένα… Ένα Ελληνικό όπλο λοιπόν δεν θα μπορούσε ποτέ να βγάλει μίζα για το Ελληνικό «κράτος»

Τέλος, χαρακτηριστική ήταν ιστορία που αφηγήθηκε στην εκπομπή ο Σμηναγός ΕΑ, Γ. Δαμιανίδης, που αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν ζήτησαν να δοκιμάσουν το «Άρτεμις 30» στο πεδίο βολής της ΠΑ στην Κρήτη, οι Επικεφαλείς τους το αρνήθηκαν και αντ’ αυτού τους έβαλαν να κάνουν μια βολή με «δεμένο» το όπλο και να χτυπήσουν το βουνό «για να ακούσουν τι θόρυβο έκανε»!

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός-ΕΟΔΥ: 111 νεκροί, 596 οι διασωληνωμένοι – 2.199 τα νέα κρούσματα.
Επόμενο άρθροΛήξη συναγερμού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Φάρσα το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.