«Η ακρίβεια θα συνεχιστεί και θα χειροτερέψει, έχει ξεπεράσει μέσα σε δύο χρόνια το 70% σε ορισμένα προϊόντα» // Γ. Λεχουρίτης ΗΧΗΤΙΚΟ

«Η ακρίβεια δε θα σταματήσει, θα συνεχιστεί και θα χειροτερέψει το 2023» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση.

«Οι τιμές ανεβαίνουν με ρυθμούς φωτός, και έτσι, εκ των πραγμάτων, ήδη ξεκίνησε η νέα χρονιά με αύξηση στο ρεύμα. Επιδοτεί η κυβέρνηση, υποτίθεται, την ηλεκτρική ενέργεια, επιδοτεί δηλαδή την αισχροκέρδεια και την κλοπή. Βεβαίως, φέρνει τα επιδόματα που νομίζει ότι ο κόσμος με αυτό (σ.σ το μέτρο) θα αναπληρώσει το χαμένο εισόδημα», συμπλήρωσε.
«Είναι εξευτελισμός του πολίτη να του δίνεις είτε τα 13, είτε τα 22, είτε τα 32 ευρώ. Όταν από την άλλη μεριά με την ακρίβεια του παίρνεις εκατό, διακόσια, τριακόσια, όπως ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής»

“Όταν ακριβαίνουν τα προϊόντα, ο κόσμος για να επιβιώσει, επιλέγει προϊόντα αμφιβόλου ποιότητος, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει την υγεία. Η ακρίβεια επιβαρύνει την υγεία του καταναλωτή”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες αυξήσεις επεσήμανε ότι: «Πρώτα θα έρθουν στα γαλακτοκομικά, θα ακριβύνουν ακόμα περισσότερο, τουλάχιστον 20-30% τα τυροκομικά, γαλακτοκομικά. Ήδη το γάλα, πωλείται από ορισμένες εταιρίες πάνω από 2 ευρώ, έχοντας ξεπεράσει το προηγούμενο 1,88. Μιλάμε για ένα λίτρο γάλα!»
«Θα δώσει 7,75 ευρώ αύξηση (σ.σ. η Κυβέρνηση), όταν, επί 12 χρόνια, ο συνταξιούχος και ο εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα, δεν έχει πάρει ούτε 1% αύξηση (30 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους η αύξηση). Δηλαδή η ακρίβεια έχει ξεπεράσει μέσα σε 2 χρόνια το 70%, υπάρχουν προϊόντα με αύξηση 70%! Που κόστιζαν 10 ευρώ, για παράδειγμα και τώρα κοστίζουν 17.

Δυστυχώς το 2023 θέλει πραγματικά να έχουμε κουράγιο γιατί η ακρίβεια δε σταματάει, θα συνεχιστεί και θα χειροτερέψει», κατέληξε ο κ. Λεχουρίτης, εμφανώς απαισιόδοξος για το τι θα ακολουθήσει στο τρέχον έτος

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα λόγω βροχής στην περιφεριακή – Σταμάτα ξεκίνα στο κέντρο
Επόμενο άρθροΣεισμός τώρα 4,6 Ρίχτερ στη Λέσβο