ΓΣΕΕ: Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι η έκρηξη στα Γρεβενά – Να αποδοθούν ευθύνες

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της για την έκρηξη στο εργοστάσιο εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά που οδήγησε στο να αγνοούνται τρεις εργαζόμενοι και στον τραυματισμό άλλων δύο, ζητώντας άμεσα μέτρα για να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

«Είναι τεράστια η θλίψη, η οργή και αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν και πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους, την ώρα της μάχης για το μεροκάματο. Οι συνάδελφοί μας, αγνοούνται μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ακόμη πως «από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών αλλά και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής όπου αυτή τη στιγμή επιχειρεί στο σημείο, το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διοικητή της πυροσβεστικής έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος».

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να διευκρινιστεί άμεσα η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Θρηνούμε συνέχεια συναδέλφους χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες» επισημαίνει η ΓΣΕΕ, προσθέτοντας πως «η έκρηξη στα Γρεβενά από την οποία μέχρι αυτήν την ώρα αγνοούνται οι τρεις συνάδελφοί μας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Όπως τονίζει, «η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η μακάβρια λίστα των εργατικών δυστυχημάτων δε θα κλείσει αν δεν αναλάβουν εδώ και τώρα ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες».

Προηγούμενο άρθροΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ποια δρομολόγια ενισχύονται το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Ρεσιτάλ αναισθησίας Γεωργιάδη – Πολίτες δεν ανάβουν θέρμανση για «ψυχολογικούς λόγους»;