ΓΣΕΕ: Kάτω από το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης o κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Κάτω από το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα για το 2022 όπως, καταγράφει η ενδιάμεση Έκθεση της ΓΣΕΕ, για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση.

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι το σύνολο των εργαζομένων παραμένει απροστάτευτο λόγω της «αξιοσημείωτης» απουσίας συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα δυσοίωνη είναι η εκτίμηση της ενδιάμεσης Έκθεσης της ΓΣΕΕ και για το 2023, όπου προβλέπει ότι η επόμενη χρονιά θα είναι «έτος σημαντικών προκλήσεων και αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία».

Ενδεικτικό της εργασίας στην Ελλάδα είναι και το συμπέρασμα της έκθεσης που σημειώνει ότι «η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας ήταν κατά 22,1% χαμηλότερη του μέσου όρου της Ευρωζώνης».

Ακόμα ένα σοκαριστικό στοιχείο της έκθεσης που χαρακτηρίζεται σε αυτή ως «εστία προβληματισμού» είναι η συνεχιζόμενη αύξηση των εισαγωγών προϊόντων. Η Ελλάδα το β’ τρίμηνο του 2022 καταγράφει εμπορικό έλλειμμα ύψους 6,6% του ΑΕΠ. Το εμπορικό έλλειμμα, σε συνδυασμό με την αναγκαία προσαρμογή του δημοσιονομικού ισοζυγίου, επιδεινώνει τη διατηρησιμότητα της οικονομικής μεγέθυνσης και την ευθραυστότητα της οικονομίας» υπογραμμίζεται.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Ξέσπασε φωτιά σε αυτοκίνητο εν κινήσει χωρίς ευτυχώς θύματα (βίντεο)
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πιάστηκε 66χρονος με πάνω από 3.000 λαθραία τσιγάρα