Γκάγκα: Όλοι για 4η και 5η δόση από τον Σεπτέμβριο

Κατηγορηματική ότι τον Σεπτέμβριο «θα κάνουμε όλοι, από 12 ετών και άνω, τέταρτη δόση του κορονοϊού τον Σεπτέμβριο» εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1, μια ημέρα μετά τις παρόμοιες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε: «Λέτε ότι θα κάνουμε και τετραπλή δόση τον Σεπτέμβριο. Εγώ πειθάρχησα και έκανα την τέταρτη δόση πριν από λίγους μήνες. Θα με βάλετε να κάνω κι άλλη δόση; Είναι σωστό αυτό; Δεν μου λέγατε ότι θα ξεμπερδέψω με την τέταρτη δόση»;

Η υπουργός του απάντησε ότι δεν πήγε χαμένη η τέταρτη δόση που έκανε, απλά το εμβόλιο θα γίνει κάτι σαν το εμβόλιο της γρίπης. “Θα πρέπει δηλαδή να κάνουμε βελτιωμένες αναμνηστικές δόσεις”.

“Άρα πάμε για τέταρτη δόση για εσάς και πέμπτη για εμένα” είπε συνοψίζοντας ο δημοσιογράφος.

Με λίγα λόγια όποιος δεν έχει κάνει την 4η ή την 5η δόση του θα θεωρείται ανεμβολίαστος και συνεπώς θα πρέπει να πληρώνει παντού rapid test.

«Άλλωστε, έχουμε παραγγείλει τόσα εμβόλια… Και για το 2023»

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε πως, έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη.

Τέλος αν και από αύριο η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα. “Νομίζω πως καταργούνται αλλά θα πρέπει να το δω” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚατερίνη: Ηλικιωμένος εντοπίστηκε κραμασμένος
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αυξημένη κίνηση στην Περιφερειακή