Γιορτή μελιού στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται και σήμερα  και μέχρι την Κυριακή η γιορτή μελιού στη ΧΑΝΘ.

Κεντρικό θέμα της φετινής γιορτής, στην οποία θα συμμετάσχουν 30 παραγωγοί είναι: «Η μέλισσα στη δίνη της κλιματικής αλλαγής». Στόχος των διοργανωτών αποτελεί η μύηση των πολιτών, μικρών και μεγάλων, στις «καθαρές» γεύσεις μελιού καθώς και η ενημέρωση και επιμόρφωσή τους για το πώς είναι ο κόσμος, παρουσία των μελισσών, και πώς θα ήταν ή θα είναι αυτός, αν τελικά εκλείψουν. Τη γιορτή φέτος συνδιοργανώνουν η 5η κοινότητα δήμου Θεσσαλονίκης, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος του νομού και το εργαστήριο μελισσοκομίας του ΑΠΘ.

Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν στη γιορτή είναι ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους από το ειδικό εργαστήριο μελισσοκομίας του ΑΠΘ.

Οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν απευθείας με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της, ενώ θα μπορέσουν να απολαύσουν -μεταξύ άλλων- μουσική βραδιά με τη Βάσω Βασιλειάδου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον χορευτικό σύλλογο Μανδριτσιωτών- Θρακιωτών Θέρμης και τον Σύλλογο Ποντίων Θέρμης.

Προηγούμενο άρθροΚαπραβέλος στον Focus FM: Βάρβαρο και ακραίο το μέτρο της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών
Επόμενο άρθροΔιακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης