Καθαρές αιχμές προς το πρόσωπο του διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρου Πρωτοψάλτη άφησε στον “αέρα” του FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Γιώργος Μακράκης.

Παράλληλα, μίλησε και για την ανεργία που παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά τα λεγόμενα της Κυβέρνησης που καυχιέται για τη μείωση των ποσοστών της.

«Η ανεργία για τους κυβερνητικούς παράγοντες και το διοικητή του ΟΑΕΔ έχει εξαφανιστεί και αυτοί που έχουν μείνει είναι τεμπέληδες και δε ψάχνουν για δουλειά. Αυτό είναι το κυβερνητικό αφήγημα σε λίγες γραμμές. Πάμε τώρα στο διά ταύτα(…) Ο κ. Πρωτοψάλτης δημοσίευσε στοιχεία ανεργίας μιας τυχαίας ημέρας του Μαΐου, του επόμενου μήνα από αυτού που περιμένουμε τα πραγματικά στοιχεία» και συνέχισε:

«Ο κ. Πρωτοψάλτης, για να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό αφήγημα, επιλέγει ο ίδιος, χωρίς καμία συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του οργανισμού, βγάζει στοιχεία ανεργίας από μια τυχαία έρευνα»

«Ενώ περιμένουμε να δημοσιευτούν τα στατιστικά στοιχεία του Απριλίου για την ανεργία, ο κ. Πρωτοψάλτης βγάζει μόνος  του δελτία τύπου, εντελώς προεκλογικά και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κομματικού “σωλήνα”, δημοσιεύει από μόνος του στοιχεία ανεργίας», συμπλήρωσε.

«Τον έχουμε καταγγείλει πολλές φορές για πολλά πράγματα και δεν έχει απαντήσει σε τίποτα. Πριν από λίγες μέρες πήγε στην Πάτρα για να συμμετάσχει σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με λεφτά των ανέργων, με λεφτά του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, το σκεπτικό της απόφασης ενώ αναφέρει ότι θα πάει στις υπηρεσίες του Οργανισμού δε πήγε στα τοπικά καταστήματα καθόλου. Πήγε στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με ιδιωτικό όχημα και συνοδεία και συμβούλους. Αποτελεί ντροπή, παράβαση καθήκοντος και πρόκληση για τους ανέργους της χώρας μας, όσοι και αν είναι αυτοί. Προκεκλογική στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ»

«Όπου και αν έχει συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΝΔ, εκεί μετακινείται και ο κ. Πρωτοψάλτης».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΙσόβια κάθειρξη σε δύο Πακιστανούς για τον ομαδικό βιασμό 26χρονης Κουβανής σε περιοχή του Κιλκίς
Επόμενο άρθροΒροχές και σήμερα στις περισσότερες περιοχές – Ο καιρός το Σαββατοκύριακο