Γιώργος Κυριαζίδης: «Ζούμε την 11η πληγή του Φαραώ»

«Ζούμε  την 11η πληγή του Φαραώ»  τόνισε στον FocusFmκαι το Στέφανο Δαμιανίδη, ο κος Γιώργος Κυριαζίδης».

Την περασμένη εβδομάδα οι καλλιέργειες στην περιοχή του Τυχερού αλλά και σε όλο το νομό Έβρου δέχτηκαν επίθεση από μαύρη κάμπια, η οποία δεν άφησε παρά καταστροφές στο πέρασμά της. Οι πληθυσμοί του εντόμου είναι τεράστιοι.

Το μαύρο σκουλήκι, έχειλεηλατήσει όλες τις καλλιέργειες. Στη διπλανή Τουρκία έχουν καταστραφεί πάνω από 200.000 στρέμματα.Επιτίθεται σε καλλιέργειες βαμβακιού και ηλίανθου. Στην καλλιέργεια του ηλίανθου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, λόγο του ύψους του φυτού δεν μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες επεμβάσεις.‘Εχουμε επικοινωνήσει και με τους τοπικούς φορείς της περιφέρειας, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη».

Οι αγρότες της περιοχής απευθύνονται όπου μπορούν για το πρόβλημα τους, μήπως και μπορέσουν και σώσουν ότι σώζεται. Το πρόβλημα, εκτιμούν ότι θα είναι θέμα επιβίωσης για ολόκληρη την κοινωνία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΕγκρίθηκαν επιπλέον κυρώσεις της Ε.Ε κατά της Ρωσίας
Επόμενο άρθροΓιώργος Ρωμανός: “Η ιστορία με το Αντόνοφ είναι βρώμικη. Πως μπαίνει ένα αεροπλάνο, κινούμενη βόμβα και “σκάει” έξω από την Καβάλα; Όλα αυτά “μυρίζουν”πρακτόρευση συμφερόντων”