Γιγαντιαίο αμερικανικό πλοίο με στρατιωτικά εφόδια έφτασε στην Αλεξανδρούπολη

Το αμερικανικό οχηματαγωγό «Liberty Pride» κατέπλευσε το Σάββατο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που είναι αναπτυγμένες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το γιγαντιαίο πλοίο -με μήκος 199.9 μ., πλάτος 32.26 μ. και βύθισμα 8,5 μ- ελλιμενίστηκε το πρωί και άρχισε να ξεφορτώνει στρατιωτικά εφόδια τα οποία θα συνεχίσουν προς την Βουλγαρία και την Ρουμανία όπου στο επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν δυο μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ, δυο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, η Atlantic Resolve 23 και η Defender Europe 23.

Το «Libert Pride» έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από το λιμάνι του Τσάρλεστον των ΗΠΑ και θα αποπλεύσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αφού φορτώσει άλλα εφόδια και εξοπλισμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Το αμερικανικό οχηματαγωγό είναι προπομπός αλυσίδας εφοδιοπομπών για λογαριασμό των συμμαχικών δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει έως και τα τέλη Αυγούστου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προηγούμενο άρθροΣύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Ολοκληρώθηκαν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων
Επόμενο άρθροΤραγωδία Τεμπών: Αύριο η κηδεία του 23χρονου πυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη