Γιατρός σε αναστολή: “Υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν λάντζα, άλλοι μοιράζουν φυλλάδια, άλλοι μαζεύουν ελιές” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

“Μέσα από την αλληλεγγύη του κόσμου, παίρνουμε κι εμείς κουράγιο”, υπογράμμισε η κα Νίκη Παπαπάνου, γενική ιατρός σε αναστολή, από το Ρέθυμνο της Κρήτης, στον Focus FM και το Στέφανο Δαμιανίδη.

“Εχθές μαζεύαμε τρόφιμα στο σπίτι μου, τα μοιράσαμε μαζί με ένα ποσό που μαζέψαμε από την αλληλεγγύη του κόσμου. Θέλω να ενημερώσω τον κο Βασιλακόπουλο ότι με αυτά ζούμε, με την αλληλεγγύη και το ευχαριστώ του κόσμου, για το ότι στεκόμαστε έτσι όπως στεκόμαστε. Και να ξέρει ότι λίπος δεν υπάρχει, υπάρχει όμως σθένος και δύναμη στο να κρατήσουμε μέχρι τέλους. Δεν είμαι αντιεμβολιάστρια. Όποιος έχει ένδειξη να λάβει τα εμβόλια που χρήσουν στην ηλικία που πρέπει και για το λόγο που πρέπει. Υπάρχουν συνάδελφοι νοσηλευτές που δουλεύουν λάντζα ή μοιράζουν φυλλάδια, άλλοι βοηθούν ηλικιωμένους κατ΄οίκον, άλλοι μαζεύουν ελιές”, σημείωσε.

“Δεν είναι ιατρικό, υγειονομικό πλέον το θέμα. Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πιά καταλάβει οτι είμαστε εκτός της εργασίας μας δεν παρέχουμε τις υπηρεσίες υγείας,διότι είμαστε μίασμα. Είμαστε επικίνδυνοι στο να διασπείρουμε . Από την πρώτη μέρα που βγήκαμε σε αναστολή, πήραμε τις μελέτες και συζητούσαμε με τους συναδέλφους οτι τα συγκεκριμένα σκευάσματα δε συμβάλλουν στη μείωση της μεταδοτικότητας . Σε αυτό που βοηθάνε είναι στη μείωση της βαριάς νόσησης. Με την παροδο των μηνών, τα εμβόλια γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικά. Κυρίως από τη Δέλτα και μετά. Μετά από 6-7 μήνες, τα επίπεδα των αντισωμάτων έχουν πέσει πολύ χαμηλά” υπογράμμισε η κα Παπαπάνου.

“Υπάρχουν πλέον 3 κατηγορίες ανεμβολίαστων. Εμείς οι οποίοι είμαστε σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου, αυτοί οι οποίοι έχουν κάνει τις 2 δόσεις του εμβολίου και εργάζονται κανονικά με δύο rapid test και είναι και η τρίτη κατηγορία ανεμβολίαστων που έχουν περάσει από τις επιτροπές και δουλεύουν επίσης με rapid”, σημείωσε.

“Πως γίνεται ξαφνικά η τεχνητή ανοσία να είναι ανώτερη της φυσικής δεν μπορώ να το καταλάβω. Πως συγκρίνουν αυτά τα σκευάσματα με τα παραδοσιακά εμβόλια; Πως μπορούμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας με έναν ιό ο οποίος μεταλλάσσεται συνεχώς;Από την πρώτη στιγμή που βγήκαν αυτά τα σκευάσματα και η ίδια η φαρμακευτική εταιρία λέει δε βοηθά ιδιαίτερα στο κομμάτι της μεταδοτικότητας, γι΄αυτό συνεχίζουμε και φοράμε μάσκες. Πως θα χτιστεί τείχος ανοσίας με ένα σκεύασμα το οποίο δε μειώνει τη μεταδοτικότητα; Και συνεχίζουν να το λένε. Η θνητότητα έχει αυξηθεί όχι μόνο από ή με covid, το βλέπουμε παντού, στη γειτονιά μας, στους φίλους μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δε θέλουν να πλησιάσουν νοσοκομείο, ή πηγαίνουν πολύ αργά, με αποτέλεσμα η διάγνωση να έχει καθυστερήσει, χειρουργεία δε γίνονται υπάρχει φόβος”, ανέφερε η ίδια.

“Εκτός από τις μελέτες, μας επαληθεύει και η πραγματικότητα. Αυτό που μένει είναι επιτέλους ο κόσμος να σταματήσει να ασχολείται με τα μέσα και να μπει ανάμεσα στους ανθρώπους, να βγει έξω και να κινητοποιηθεί. Να κινητοποιηθεί ο εγκέφαλος, η σκέψη, το σώμα. Να συζητήσει να πάρει πληροφορίες, να ενημερωθεί από άλλες πηγές εκτός των κλασσικών μέσων”, είπε.

Προηγούμενο άρθροΠατέρας Χρήστος (Παπά-ΠΑΟΚ): Να κάνουν κοινή δήλωση οι αρχηγοί των ποδοσφαιρικών ομάδων. Να πουν «φτάνει» – Να μην υπάρξει ούτε σταγόνα άλλου αίματος – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται τα έργα στη Νέα ΕΟ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας