Μετά τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας από μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης ένα άλλο σχολείο ,αυτό των Γιαννιτσών διαμαρτύρεται για τα ίδια ακριβώς: Ακατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης, υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές και αίθουσες προκάτ.

Έξω από το σχολείο βρίσκονται για δεύτερη μέρα σήμερα, Τετάρτη, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν σε ελλείψεις, αλλά -κυρίως- και για το χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του 15μελούς Συμέλα Κοσμίδου, «η κατάσταση είναι τραγική, καθώς το σχολείο μας λειτουργεί εδώ και 26 χρόνια σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτήρια προσωρινής διαμονής, ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους μαθητές. Τα μαθήματα γίνονται σε αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στα εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου».
Πρόσθεσε επίσης ότι οι μαθητές ζητούν την έμπρακτη στήριξη των συλλόγων διαδασκόντων και γονέων, αλλά και των φορέων της περιοχής. «Ζητούμε το κτήριο που μας αξίζει. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που βιώνουμε, δεν θυμίζουν σε τίποτα μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη κοινωνία, καθώς οι κίνδυνοι για την ασφάλειά μας αλλά και για την ασφάλεια των καθηγητών είναι ορατοί», είπε.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών βρίσκονται σε κατάληψη ενώ χθες πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τα παραπάνω ζητήματα, με κεντρικό αίτημα «Ζητάμε το κτήριο που μας αξίζει». Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και του παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα για τις άθλιες συνθήκες εκπαίδευσής τους.

Πηγή:karatzova.com

Προηγούμενο άρθροΒέροια: Οικιακή βοηθός έκανε ψώνια χιλιάδων ευρώ με κάρτα που αφαίρεσε από το σπίτι που εργαζόταν
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Δίπλωσε νταλίκα στον περιφερειακό – Μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς ανατολικά