Την κρίση που βιώνουν οι αγρότες και την πολιτική της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, που όπως φαίνεται στην μεγάλη πλειοψηφία του αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, σχολίασε στον FOCUS FM 103.6 και την Δέσποινα Μποτίτση ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Βοιωτία, Γιάννης Βάγγος.

«Οι πιο χαμένοι αυτής της Κυβέρνησης δεν είναι ούτε οι αγρότες, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά οι μισθωτοί. Όποιος είναι από 400-1500 ευρώ είναι οι πολύ μεγάλοι χαμένοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι δύσκολο να ξεπεραστεί το πρόβλημα γιατί είναι δύσκολο να ανέβουν οι μισθοί και η ακρίβεια “καλπάζει”», ανέφερε αρχικά.

«Αν σου λένε τα 6-7 κανάλια μεγάλης εμβέλειας ότι “όλα πάνε καλά”, στο υποσυνείδητό σου αυτό περνάει. Τα χρήματα που δίνει στα ΜΜΕ αυτή η Κυβέρνηση είναι απίστευτα. Ειδικά από το Πάσχα και μετά» πρόσθεσε ο κ. Βάγγος για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ από την Κυβέρνηση.

«Όσοι παράγουν δε μπορούν πλέον να παράγουν. Και υποβαθμισμένα προϊόντα θα έχουμε όπως είναι το λευκό τυρί, ξεχάστε τη φέτα με 13 και 14 ευρώ. Όταν είναι λευκό τυρί, δεν είναι και η καλύτερη ποιότητα», συνέχισε αναφορικά με την ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ότι αυτή συνεπάγεται.

«Ο κάθε αγρότης “έρχεται” και από μια κυβέρνηση Τσίπρα, που είναι πιθανόν η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ. Από εκεί και πέρα, οι πολύ “μεγάλοι”  αγρότες θα γίνουν τεράστιοι και το 80% θα φυτοζωούν, δουλεύοντας ως υπάλληλοι των “μεγάλων”. Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης. Οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι. Τα χωριά ερημώνουν και δεν υπάρχει καμία πολιτική για την αποφυγή αυτού», είπε ο κ. Βάγγος για την ε[ικρατούσα κατάσταση στον αγροτικό τομέα.

«Ας ελπίσουμε σε ένα θαύμα στην Κυριακή που είναι πολύ δύσκολο. Ο κόσμος είναι δύσκολο στο που θα στραφεί. Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος, οι αγρότες θα στραφούν σε μικρότερα κόμματα. Αυτή η κυβέρνηση δε θέλει την παραγωγή», έκλεισε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΔιπλό ατύχημα πατέρα και κόρης – Το κορίτσι έπεσε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας
Επόμενο άρθροΕπιχείρηση «Μπουλντόζα» σε τρεις κατασκευαστικές από την ΑΑΔΕ- Εικονικά τιμολόγια και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ