Γιάννης Χατζηαντωνίου: «Το κόστος της εκδικητικής και ακραίας λογικής σε βάρος υγειονομικων σε αναστολή το υφίσταται όλη η ελληνική κοινωνία».

Στον Focus Fm και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο κος Γιάννης Χατζηαντωνίου, ένας  εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησαν τους 38 υγειονομικούς που  είχαν συλληφθεί και κρατηθεί 24 ώρες κατηγορούμενοι για «παρακώλυση κυκλοφορίας» και «απείθεια» κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας τους,  στις 7/7/2022 κοντά στην οικία του Πρωθυπουργού.

“Μετά την αθώωση των υγειονομικών, σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους θεσμούς στη χώρα μας. Είχαμε ένα πρωτοφανές δόγμα από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι το δικαίωμα των Ελλήνων που αναφέρεται στο άρθρο 11 του Συντάγματος να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν ήσυχα και ειρηνικά, εξαρτάται από την περιοχή που το κάνουν. Φυσικά αυτό δεν πέρασε στο δικαστήριο. Ορισμένοι ωστόσο έχουν αυτή την αντίληψη, φαίνεται μάλιστα ότι είναι και υψηλά ιστάμενοι στην παρούσα κυβέρνηση.”

“Το κόστος μιας εκδικητικής και ακραίας λογικής σε βάρος υγειονομικων που βρίσκονται σε αναστολή, , υφίσταται όλη η ελληνική κοινωνία, που δεν μπορεί να έχει την περίθαλψη που πρέπει.

Αυτοί οι άνθρωποι  που διαμαρτύρονταν, αντιμετωπίστηκαν με έναν περίεργο τρόπο, εξωθεσμικό εντελώς. Σε κάθε περίπτωση η κατηγορία ήταν εντελώς σαθρή. Δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για την κυκλοφορία, δείξαμε video που φαινόταν ότι δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, ότι διαδήλωναν στην άκρη του δρόμου  και ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πέρασαν από το δρόμο ανεμπόδιστα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Αναφορικά με την απείθεια, είχαμε την κατάθεση ενός αστυνομικού διευθυντή για τη  συνεννόηση που είχε κάνει με τον εκπρόσωπο των διαδηλωτών. Όπως αναφέρεται ρητά στην κατάθεση, τους παρασχέθηκε λίγος χρόνος και μετά από αυτό έφυγαν”.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε δασική έκταση στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΧρήστος Κολοβός: «Έχουμε μπλέξει με εντελώς ανίκανες ηγεσίες»