Για “συνεργασία”, “γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο” και “αδιευκρίνιστο καθεστώς” στα νησιά μίλησε πάλι ο Τσαβούσογλου

Η Τουρκία επανήλθε στην προκλητική ρητορική της κατά της Ελλάδας δια στόματος του υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Α HABER ο Τσαβούσογλου υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει μία θετική ατμόσφαιρα αλλά πόσο θα διαρκέσει; Για να είναι μόνιμη αυτή η θετική ατμόσφαιρα, είναι απαραίτητο να γίνουν βήματα για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων τα οποία δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε τις εντάσεις και τις παραβιάσεις ειδικά στο Αιγαίο. Είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Τσαβούσογλου και τόνισε επίσης ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα της ίδιας όσο και των Τουρκοκυπρίων».

Δεν παρέλειψε επίσης να επανέλθει στα περί “γκρίζων ζωνών” και “αδιευκρίνιστου καθεστώτος” σε νησιά του Αιγαίου λέγοντας:

«Όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου, υπάρχουν νησιά με αδιευκρίνιστο καθεστώς, υπάρχουν οι παραβιάσεις που ανέφερα προηγουμένως, υπάρχει το θέμα του εναέριου χώρου, υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για αύξηση των χωρικών υδάτων από τα 6 μίλια στα 12 μίλια κατά καιρούς, όλα αυτά είναι θέματα διαφωνίας, θέματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Τώρα εν μέσω αυτής της θετικής ατμόσφαιρας, πρέπει να τα διαπραγματευτούμε και πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα τα λύσουμε».

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Αν ο Μητσοτάκης αγαπούσε τη Μακεδονία δεν θα έβαζε υποψηφιότητα εδώ. Θα κατήγγειλε τη συμφωνία των Πρεσπών»
Επόμενο άρθροΒροχερός ο καιρός σήμερα – Έως 18 βαθμούς η θερμοκρασία