Για «απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις» μίλησε από το βήμα του Ο.Η.Ε ο Κυρ. Μητσοτάκης – Καμία αναφορά σε παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, γενοκτονίες και αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από την Κυπρο

Ομιλία από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι τουρκικές αξιώσεις στην κυριαρχία των νησιών της Ελλάδας είναι αβάσιμες και απαράδεκτες» είπε μεταξύ άλλων ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

Ωστόσαο στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε καμια αναφορά στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, ούτε στην παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Mεταναστευτικό, ενώ δεν ζητήθηκε επίσης η υλοποίηση των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ περί άμεσης αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων από την Κύπρο.

Καμία απολύτως αναφορά δεν έγινε και για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από το ελληνικό κοινοβούλιο με ομόφωνο ψήφισμα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απευθύνθηκε μάλιστα προς τον τουρκικό λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «δεν είμαστε εχθροί, είμαστε γείτονες», ενώ υποστήριξε επίσης ότι «ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός έχουν μία ιστορία ειρηνικής συνύπαρξης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έπλεξε εγκώμιο της Τουρκίας για την συμβολή της – οπως είπε- στη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τα σιτηρά. Καμία ανσφορά δε έγινε όμως στο ότι η Τουρκία είναι η μόν η χώρα τοτυ ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 6.2 ρίχτερ στη Χιλή
Επόμενο άρθροΟ Ακάρ το βιολί του: «Οι Έλληνες είναι καλό να γνωρίζουν κολύμπι»