Για 3η συνεχόμενη ημέρα και μετά πό 11 ψηφοφορίες εξακολουθεί να μην μπορεί να εκλέξει πρόεδρο η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Η.Π.Α

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Η.Π.Α ολοκλήρωσε τις εργασίες της χθες Πέμπτη χωρίς να καταφέρει να εκλέξει νέο πρόεδρο του σώματος, παραλυμένη εξαιτίας της διχόνοιας των Ρεπουμπλικάνων.

Το φαβορί, ο Κέβιν Μακάρθι, δεν μπόρεσε να αναλάβει το αξίωμα έπειτα από την τρίτη συναπτή ημέρα διαβουλεύσεων και συνολικά 11 ψηφοφορίες, χωρίς αποτέλεσμα. Οι εργασίες του σώματος επαναλαμβάνονται σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα· στις 19:00 ώρα Ελλάδας).

Ο καλιφορνέζος πολιτικός έτεινε το χέρι στους περίπου είκοσι βουλευτές της παράταξής του Που πρόσκεινται στον πρώην Πρόεφρο των Η.Π.Α Ντόναλντ Τράμπ, προσφέροντάς τους ευρείες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις σε αίθουσες και διαδρόμους. Μάταια όμως.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές αρνούμενοι να τηρήσουν την κομματική γραμμή, άφησαν για μια ημέρα ακόμη το σώμα χωρίς πρόεδρο, σενάριο άνευ προηγουμένου εδώ και 160 χρόνια.

Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις καθώς χωρίς πρόεδρο, οι βουλευτές δεν μπορούν να ορκιστούν και άρα δεν μπορούν και να εγκρίνουν οποιοδήποτε νομοσχέδιο.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 06/01 στη Μακεδονία και τη Θράκη
Επόμενο άρθροΣτη Γαύδο για τα Θεοφάνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης