Γέροντας Μεθόδιος: “”Η καρδιά μας είναι ελληνική, η πίστη μας είναι Ορθόδοξη. Και αυτό δεν αλλάζει ούτε με το θάνατο, ούτε με το διωγμό” – ΒΙΝΤΕΟ Focus FM

“Απαιτείται με όλη τη δύναμή μας να είμαστε ενωμένοι, Ορθόδοξοι, να είμαστε Έλληνες για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα” ανέφερε μιλώντας στον FOCUS 103,6 FM και τον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη ο γέροντας Μεθόδιος από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος.

“Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά θα μπλεχτεί όλος ο κόσμος. Όπως λένε οι πατέρες, θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος”, είπε. “Δεν πάμε καλά και οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να είμαστε προσηλωμένοι στα ιδεωδη και τα πιστεύω μας”, πρόσθεσε.

“Γιατί αυτή η μονομερής υποστήριξη από τα άλλα κράτη; Γιατί όταν πήραν οι Τούρκοι την Κύπρο, δεν έκαναν κάτι οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ; Γιατί όταν χτύπησε τη Σερβία, γιατί όταν μπήκαν στο Ιράκ; Δεν είναι αυτά ερωτήματα; Γιατί είναι όλοι εναντίον της Ρωσίας;” αναρωτήθηκε.

“Ο Άγιος Κοσμάς λέει ότι ο πόλεμος θα ξεκινήσει από ένα κράτος που θα αρχίζει από Κ. Εμείς, περιμένουμε, ό,τι επιτρέψει ο Θεός. Είμαστε εδώ στο μοναστήρι μας, προσευχόμαστε για όλο τον κόσμο. Η καρδιά μας είναι ελληνική, η πίστη μας είναι Ορθόδοξη. Και δεν το αλλαζουμε με τίποτα. Ούτε με το θάνατο, ούτε με το διωγμό. Είμαστε έτοιμοι, για την πίστη και την πατρίδα μας”, είπε.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Βαθιώτης: “Θα πρέπει εμείς να κάνουμε το βίο αβίωτο των πολιτικών” – ΒΙΝΤΕΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΑνδρέας Μουτζουρούλιας: Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία ήταν ένα λάθος, η χώρα μας δεν είχε τίποτε να κερδίσει απ’ αυτό – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM