Για διάφορα θέματα θρησκευτικής φύσεως, αλλά και ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Γέροντας Μεθόδιος.

Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας, ο Γέρνοτας είπε:

«Δε ξέρω τι έγινε, πώς, γιατί και για ποιο λόγο, πάντως δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όπως δεν ήτανε και με τα εμβόλια. Κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Γιατί; Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναλαμβάνει ευθύνη, η Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Μόλις περάσει λίγος καιρός και έρθει κάτι άλλο (σ.σ συμβεί κάτι σοβαρό) θα περάσει (σ.σ θα ξεχαστεί κι αυτό)», ενώ στην ερώτηση “πώς επέτρεψε ο Θεός να χαθούν τόσες ζωές” είπε:

«Ο Θεός βλέπει πολύ πιο μπροστά από εμάς. Πες μου όταν εμείς φύγαμε από το Θεό και παρακολουθούμε και προσκυνούμε κατάλοιπα ειδωλολατρικών εορτών, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Τώρα, όταν φτάνουμε στο σημείο οι Πρωθυπουργοί να μας λένε να αναγνωρίζουμε τους ομοφυλόφιλους, να παντρεύονται άντρες με άντρες και γυναίκες με γυναίκες, να υιοθετούν παιδιά αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και να επιβραβεύει η Εκκλησία αυτά τα εγκλήματα, πάει να πει ότι έχουμε ξεφύγει(…) Τα μεγάλα γεγονότα γίνονται ή κατ’ ευδοκίαν του Θεού επειδή το θέλει ο Θεός ή κατά παραχώρηση. Τώρα έγινε κατά παραχώρηση, γιατί ο καρνάβαλος είναι κατάλοιπα από τις τελετές που κάνανε στο Διόνυσο, το θεό της μέθης και της ασελγείας. Πώς μπορεί ένας Χριστιανός που είναι βαπτισμένος να πάει σε αυτά τα πράγματα;»

Για την αποστασιοποίηση της Εκκλησίας από το θέμα ο Γέροντας Μεθόδιος υπογράμμισε:

«Η θρησκεία του Χριστού μας είναι η θρησκεία που ίδρυσε ο ίδιος ο Θεός. Δε προσαρμόζεται η θρησκεία σε ότι θέλουμε εμείς. Εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτά που απαιτεί η θρησκεία μας.Υπάρχουν κόκκινες γραμμές τις οποίες δε πρέπει να ξεπερνάμε»

Όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εθικών εκλογών και την “ακυβερνησία” που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα, ο Γέροντας επισήμανε:

«Καταρχήν, δε πιστεύω ότι θα προφτάσουμε να κάνουμε εκλογές. Γιατί βλέπουμε να καταρρέει το σύστημα των τραπεζών, το οποίο θα φέρει παγκόσμια πείνα. Μετά, λένε οι Εβραίοι στα πρωτόκολλα της Σιών, θα έρχεται ο ένας πρωθυπουργός και μετά από λίγο θα φεύγει, μέχρι να ζητήσουμε έναν Παγκόσμιο Κυβερνήτη να υποταχθούμε όλοι να τελειώνουμε» και έκλεισε λέγοντας:

«Έρχεται παγκόσμιο οικονομικό κραχ, τεράστια πείνα και μετά έρχεται ο πόλεμος. Μακάρι να κάνω λάθος».

Δείτε και ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΈνταλμα σύλληψης σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Επόμενο άρθροΞεκινάει την επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ η Άγκυρα