Για θρησκευτικά θέματα και ειδικότερα τις προφητείες που κατά καιρούς “ξεστομίζουν” οι πατέρες της Εκκλησίας μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Γέροντας Σάββας Λαυριώτης.

Δεδομένου ότι η τηλεφωνική σύνδεση έγινε με το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όπου και βρίσκονταν ο Γέροντας, το πρώτο μέρος της συζήτησης αφορούσε τη χώρα της Ωκεανίας με το έντονο ελληνικό στοιχείο.

«Έχει πολύ καλό κόσμο, είναι πιστοί που ενδιαφέρεται, βλέπει την προδοσία που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, δεν έχει όμως καθόλου ποιμένες να το στηρίξουν (σ.σ την θρησκευτικότητα). Τώρα που ήρθαμε εδώ πέρα μπορέσαμε και είδαμε και ιερείς, εκ των οποίων ο ένας έχει κάνει δημόσια την διακοπή της επικοινωνίας με τον Μακάριο και έπονται άλλοι 2-3. Δηλαδή, έχει αρχίσει και “ξυπνάει” και εδώ ο κόσμος(…) Χρειάζεται αυτό το κάτι για να μπορέσει να κάνει την ομολογία του ο κόσμος και να εκπληρώσει τα χριστιανικά καθήκοντα του», ανέφερε αρχικά ο Γέροντας.

Ο Γέροντας κλήθηκε κατόπιν να σχολιάσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα στην Τουρκία και την Συρία που επλήγησαν από τον πανίσχυρο σεισμό, παρά τις “αγεφύρωτες” σχέσεις που υπάρχουν –και θα διατηρηθούν- σύμφωνα με τον προσκεκλημένο ως έχουν και στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Εννοείται ότι δε θα γίνει αυτό το πράγμα (συμφιλίωση με την Τουρκία). Να καταλάβει ο γειτονικός λαός που δε φταίει και σε τίποτα, γιατί αυτοί που βρίσκονται ψηλά στην εξουσία επιδιώκουν να φανατίσουν τα πλήθη, ότι εμείς δεν επιθυμούμε μια εμπλοκή. Να μείνουν έτσι όπως έχουν τα πράγματα»

Για το ζήτημα των προφητειών και το πώς πρέπει να τις προσεγγίζουν οι πιστοί, ο Γέροντας Σάββας τόνισε:

«Θα σας πω την τοποθέτηση που έχουν οι Άγιοι Πατέρες(…) Πρέπει να πηγαίνουμε πάντα σύμφωνα με αυτούς για να μη πέσουμε στην πλάνη. Οι Άγιοι Πατέρες λέγανε ανέκαθεν ότι αυτά είναι προφητευμένα. Μας λέει ο ίδιος ο Κύριος στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο ότι θα γίνουν σεισμοί κλπ, αλλά δεν είναι το τέλος. Το θέμα είναι για ποιο λόγο γίνονται και αυτά που λένε “ότι θα πάρουμε την Πόλη” δεν ισχύουν. Σας τα λέω εν γνώσει και με ειλικρίνεια. Είναι σημεία των καιρών που μας προϊδεάζουν για το τέλος».

«Δε γίνεται με το που συμβαίνει ένα σεισμός, να βγαίνουν και να λένε “ο τάδε Γέροντας είπε αυτό, ο τάδε Γέροντας είπε εκείνο”. Αυτό το θέμα με τη λεγόμενη αναλαμπή κανένας Άγιος δε το έχει επιβεβαιώσει ούτε και η Αγία Γραφή(…) Οι Χριστιανοί έχουμε ξεφύγει τελείως, δε νοιαζόμαστε για το Ευαγγέλιο και αντί να λέμε ότι θα επιστρέψουμε στο δρόμο του Θεού, λέμε ότι θα γίνουμε κατακτητές και θα πάρουμε την Πόλη», σημείωσε με κριτική διάθεση για τους σημερινούς Χριστιανούς.

«Οι γραφές “μιλάνε” για παγκόσμια φαινόμενα, που τα βλέπουμε την τελευταία 20ετία. Βλέπουμε όλα αυτά που γίνονται (σεισμοί, πλημμύρες) είναι προφητευμένα και θα ενταθούν στο μέλλον και σε λίγο χρονικό διάστημα θα γίνουν ακόμη χειρότερα πράγματα. Δε το λέμε σαν προφήτες, αλλά είναι σε παγκόσμιο επίπεδο(…) Αυτά τα λέει ο Κύριος στην Καινή Διαθήκη, στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Και ο Απόστολος Πέτρος και ο Απόστολος Παύλος τα έχουν πει», συμπληρώνει για την οικουμενικότητα που πρόκειται να έχουν οι νέες… συμφορές που πρόκειται να πλήξουν την ανθρωπότητα.

 

Προηγούμενο άρθροΠρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών: “120 χιλιάδες πλειστηριασμοί μέσα στην επόμενη διετία και τουλάχιστον 700 χιλιάδες άνθρωποι θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση μετά από αυτή την απόφαση”
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στο ΥΠ.ΕΞ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία