Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο γερμανικό ινστιτούτο Goethe στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Δευτέρας

Αφορμή αυτής σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν “διεθνές κάλεσμα από το Βερολίνο για αποκεντρωμένες δράσεις 15 & 16 Μάη 2021: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις”.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 5:30 προκλήθηκε έκρηξη από γκαζάκια που τοποθέτησαν άγνωστοι στο ισόγειο παράθυρο του κτιρίου στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Βασιλίσσης Όλγας. Από την έκρηξη τυλίχθηκε στις φλόγες ένας κάδος ανακύκλωσης πλησίον του κτιρίου, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε δύο παράθυρα του ινστιτούτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εμπρηστική δράση στο Γερμανικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη: Συμμετοχή στο διεθνές κάλεσμα από το Βερολίνο για αποκεντρωμένες δράσεις 15 & 16 Μάη 2021

… μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης ενάντια στον γερμανικό εθνικισμό, που επιτίθεται στα σώματά μας με πολλές πραγματικότητες:

-Μέσα στη γερμανική μητρόπολη, ο εθνικισμός προσπαθεί ν’ αφανίσει τις καταλήψεις που δεν αφομοιώθηκαν στην αγορά και τη νομιμότητα. Η καπιταλιστική μητρόπολη είναι μια φυλακή που επεκτείνεται κι αποικεί όλο τον πλανήτη. Οι κοινότητες χωρίς εξουσία δεν χωράνε στο καπιταλιστικό σύμπαν. Η Rigaer94 αντιστέκεται στα σχέδια εκκένωσής της και στη μακροχρόνια πολιορκία. Συντρόφια ανασαίνουμε μαζί σας. Στη φωτιά μας παραμένει το πάθος της Liebig34 και θα κρατήσουμε ζωντανή την αντίστασή της μέχρι την καταστροφή της πατριαρχίας.

-Ο γερμανικός εθνικισμός κρατάει ακόμα όμηρους από τη μαζική αιχμαλωσία διαδηλωτών των κινητοποιήσεων της συνόδου του G20 στο Αμβούργο και καταδιώκει αναρχικά συντρόφια. Στις 24 Γενάρη 2020 οι γερμανοί μπάτσοι δολοφόνησαν μια άοπλη γυναίκα στο Friedrichshain, μέσα στο διαμέρισμά της. Δεν ασκήθηκε δίωξη σε κανέναν για τη γυναικοκτονία της Maria B.

-Ο γερμανικός εθνικισμός κινητοποιεί τον στρατό ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, με πρόσχημα την καταπολέμηση του Covid. Επιβάλει καθεστώς ολοκληρωτικού ελέγχου, όπως κι ο ελληνικός εθνικισμός, με το ίδιο πρόσχημα. Πρόσφατα δημιούργησε μια παραστρατιωτική οργάνωση στο πρότυπο των Frei Corps, για την ενίσχυση της «εσωτερικής ασφάλειας». Οι σοσιαλδημοκράτες, σήμερα όπως τότε, υπηρετούν τον εθνικισμό, για τα σάπια κέρδη τους. Έτσι κι αλλιώς το γερμανικό κράτος συνέχισε μετά τον Β’ΠΠ με τους ναζί μέσα στους μηχανισμούς του να δουλεύουν για τους ναζί καπιταλιστές.

-Ο γερμανικός εθνικισμός, όπως κι οι υπόλοιποι ιμπεριαλισμοί, παράγει και πουλάει αρρώστια, για να πουλήσει ύστερα νέα αρρώστια και καταστολή σαν θεραπεία. Συμμετέχει στους πειραματισμούς με τροποποιημένους ιούς και με εμβόλια που μετατρέπουν το ανθρώπινο σώμα σε ζώο αδύναμο κι εξαρτημένο από τα προϊόντα τους. … Ισοπεδώνει δάση για να φυτέψει επιχειρηματικές ζώνες… Διατηρεί την πυρηνική ενέργεια … Κρατάει τη θέση του στην κορυφή της βιομηχανικής υπερανάπτυξης.

-Ο γερμανικός εθνικισμός είναι το μεγαλύτερο αφεντικό σε όλες τις μεγάλες επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιημένες δομές του ελληνικού κράτους: αυτοκινητόδορομοι, μετρό, σιδηρόδρομος, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες. Οι μισθωτές σκλάβες των Βαλκανίων δουλεύουν για τα σεντούκια της Βόρειας Ευρώπης. Αυτό που δεν κατάφερε η αυστρο-ουγγρική αυτοκρατορία, το κατάφερε η γερμανική δημοκρατία μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

-Ο γερμανικός εθνικισμός και μαζί του όλος ο ευρωπαϊκός ρατσισμός, η αποικειοκρατία κι ο ιμπεριαλισμός, κάθε μέρα πυροβολούν, πνίγουν, βασανίζουν, φυλακίζουν κι αφήνουν στην ασητεία και την ασθένεια, σώματα χωρίς πατρίδα. Ο ναζισμός είναι εδώ, στον Έβρο, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές, στα γκέτο, στους αστυνομοκρατούμενους δρόμους, στην ανεργία και τη βιομηχανική εξόντωση.

-Ο γερμανικός εθνικισμός σκορπάει θάνατο με τα drones και τις βόμβες του τούρκικου φασισμού στη Ροζάβα, το Βόρειο Ιράκ και την ίδια την Τουρκία. Ο γερμανικός εθνικισμός κάνει δουλειές με τον τζιχαντικό φασισμό στη Μέση Ανατολή και στις γερμανικές μητροπόλεις και φυλακίζει Κούρδισσες αγωνίστριες.

Όλο το ιμπεριαλιστικό πλέγμα, στηρίζει το θρησκευτικό κράτος του Ισραήλ στην εξόντωση της Παλαιστίνης.

Δυο λόγια για την πράξη μας…

Το Ινστιτούτο Γκέτε είναι μια κρατική δομή του γερμανικού εθνικισμού-ιμπεριαλισμού. Πίσω από το πολιτιστικό προσωπείο κρύβονται μαζικά εγκλήματα κατά της Γης, της ζωϊκότητας, της ανθρωπότητας, της μη ανδρικότητας και της μη ευρωπαϊκότητας. Επιλέξαμε να βάλουμε φωτιά στη βιβλιοθήκη επειδή ήταν το πιο ευάλωτο σημείο του κτηρίου. Σίγουρα η πράξη μας δεν είναι ένα μήνυμα επίθεσης στον ελεύθερο στοχασμό. Το ναζιστικό γερμανικό κράτος έκαιγε βιβλία. Το γερμανικό κράτος εκκένωσε πριν έναν χρόνο την αναρχική βιβλιοθήκη KALABALIK, στο Κreuzberg του Βερολίνο. Τα κράτη διώκουν τον εχθρικό λόγο. Με το νέο πρότυπο υγειϊνιστικής καταστολής, οι καπιταλιστικές δημοκρατίες και δικτατορίες άρχισαν να διώκουν κάθε αμφισβήτηση. Οι δικές τους πατριαρχικές γλώσσες καταδικάζουν στην εξόντωση τις μάγισσες, τις παραδόσεις των αυτόχθονων στα αποικισμένα εδάφη κι ότι ξεφεύγει από την κρατική κυριαρχία, ως ανώμαλο, άτακτο, άνομο. Αν καιγόταν η βιβλιοθήκη αυτού του κρατικού καταστήματος, θα την ξαναέστηναν πολύ φτηνά. Η αγορά του βιβλίου είναι ένα μεγάλο super market, όπως κι οι εκπαιδευτικοί θεσμοί τους. Τα σώματά μας, που καταπιέζονται και δολοφονούνται από τον γερμανικό, τον ελληνικό και κάθε εθνικισμό, δεν αντικαθίστανται. Η επίθεση σ’ έναν πολιτιστικό θεσμό έχει αυτό το νόημα: θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα τις ζωές μας και την ελευθερία για οτιδήποτε έχει ζωή, ενάντια στον πατριαρχικό κι αποικειοκρατικό ευρωπαϊκό πολιτισμό. Κανέναν σεβασμό για τους γδάρτες των ονείρων μας. Απαντάμε με βία στη βία της εξουσίας. Χαρίζουμε τους αγιασμούς των μέσων στους πατριάρχες της αστικής ηθικής και στους μητροπολίτες των ιδεολογικών γραφειοκρατιών.

Στέλνουμε έναν μικρό χαιρετισμό στα συντρόφια που εξεγείρονται ενάντια στο γερμανικό κράτος. Δεν θα μεγαλοποιήσουμε την πράξη μας. Οι προπαγανδιστικές εμπρηστικές επιθέσεις δεν είναι αντάρτικο από μόνες τους. Δίνουμε την αγκαλιά μας σε όλες όσες συμμετείχαμε στη χειμερινή αντεπίθεση αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα. Είμασταν πολλές και χαιρόμαστε γι’ αυτή τη ζωτική ενέργεια που εξακολουθεί να ρέει στη γη που κατέχει το ελληνικό κράτος. Όμως τα επαναστατικά βήματα δεν βγαίνουν από αθροίσματα. Στην τελική δεν μετράνε οι υλικές ζημιές. Αυτές θα είναι πάντα μικρότερες απ’ όσες προξενεί ο καπιταλισμός πάνω στο σώμα της Γης. Μέχρι να τον καταστρέψουμε. Σημασία έχει να βγαίνει πιο δυνατή η ελεύθερη κοινότητα.Με το αντάρτικο βουτάμε στην ελεύθερη ζωή, μέσα από τον καθημερινό πόλεμο ενάντια στην κανονικότητα της μητροπολιτικής φυλακής. Όταν έρχεται στη φωνή μας η λέξη αντάρτικο, στην καρδιά μας χτυπάνε οι οπλισμένες συντρόφισσες του Κουρδιστάν. Μια απόφαση, όλες μαζί σήμερα και για πάντα, μέχρι να χορέψουμε πάνω στο πτώμα του πατριαρχικού πολιτισμού.

Ανταποκρινόμενες και στο κάλεσμα των συντροφισσών της Συμμορίας Διάχυσης της Φλόγας (εμπρησμός στη ΔΟΥ Χολαργού), εντάσουμε την πράξη μας στην καμπάνια αλληλεγγύης στον αναρχικό φυγά Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και στον αναρχικό όμηρο του κράτους Βαγγέλη Σταθόπουλο.

Δύναμη στα αιχμάλωτα συντρόφια μέχρι τη λευτεριά. Δύναμη στη Harika Kızılkaya, στη Hazal Seçer, στον Ali Ercan Gökoğlu, στον Burak Ağarmıs, στον Sadi Naci Özpolat, στον Halil Demir, στον Anıl Sayar, στον Sinan Oktay Özen, στον Ismail Zat, στον Hasan Kaya, στον Sinan Çam, στον Σάββα Ξηρό, στον Δημήτρη Κουφοντίνα, στην Πόλα Ρούπα, στο Νίκο Μαζιώτη, στην Κωσταντίνα Αθανασοπούλου, στη Δήμητρα Βαλαβάνη, στον Γιάννη Μιχαηλίδη, στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, στον Μάριο Σεϊσίδη, στον Γιάννη Δημητράκη, στον Κώστα Σακκά, στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη, στον Βαγγέλη Σταθόπουλο, στον Σπύρο Χριστοδούλου.

Κοινότητα αγώνα με τα αιχμάλωτα και τα καταζητούμενα συντρόφια.

Full Face Queer – Άναρχο «Maria B»“.

Προηγούμενο άρθροΕντός του έτους η προκήρυξη για πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 21χρονη κατήγγειλε βιασμό από τον εργοδότη της