Γερμανικής ιδιοκτησίας το εμπορικό πλοίο που εμβόλισε το “Καλυψώ” – Βίντεο & Ηχητικό – Focus FM

Το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» είναι ένα βαπόρι του 1987 δήλωσε μιλώντας στον Focus FM και στο δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο οικονομέτρης-αναλυτής, Γιώργος Αδαλής, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα το πήρε το 2001.

“Όλοι οι κυβερνήτες του Καλλιστώ, και οι δεκατρείς που υπηρετούν από το 2001, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, ήταν διαμάντια” είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι “δεν ήταν κυβερνήτες του γλυκού νερού…”.

Όσον αφορά το εμπορικό πλοίο που εμβόλισε το “Καλλιστώ” διερωτήθηκε “τί καράβι ήταν αυτό” συμπληρώνοντας ότι πρέπει να βρούμε ποιο έκανε τη ζημιά. Όπως είπε, το MAERSK LAUNCESTON είναι ένα καράβι του 2005 που έχει ναυπηγηθεί στα ναυπηγεία της Οντένσε στη Δανία διερωτώμενος γιατί δε λέγεται ότι “η ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η γερμανική με έδρα το Αμβούργο;”. (…) Υπογράμμισε ότι αν ειπωθεί αυτό, θα πρέπει να πάρουμε στην γερμανική πρεσβεία και να τους ρωτήσουμε εάν έχουν καμία πληροφόρηση. “Το πλοίο ναι μεν μπορεί να έχει πορτογαλική σημαία, αλλά η ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι γερμανική”, είπε ο κ. Αδαλής.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΑύριο το εξ’ αναβολής της Κ19 του Άρη με τον Απόλλωνα
Επόμενο άρθροΛαουτάρο: “Σήμερα είμαι ευτυχισμένος στην Ίντερ, αύριο δεν ξέρω τι θα συμβεί”