Γεννηματά για πυρκαγιές: Άμεση αποκατάσταση- Καμία καθυστέρηση δεν είναι ανεκτή

«Η καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στις περιουσίες των πολιτών και στο περιβάλλον σε όλη τη χώρα, είναι τεράστιες. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και για μια ακόμα φορά απέτυχε», τονίζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Τόσο στην Αττική, όσο στην Αχαΐα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει  σχέδιο πρόληψης, και άμεσης ανταπόκρισης, Είναι τραγικά καθυστερημένες οι αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η επικοινωνιακή εικόνα Πρωθυπουργού και Υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται, δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειες τους»

«Σκεφθείτε τι θα είχε γίνει αν υπήρχαν και άνεμοι. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει και καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και προστασίας. Το αγνόησαν. Το επαναφέρουμε, γιατί τα προβλήματα λόγω της κλιματικής αλλαγής θα συνεχισθούν. Και δεν αντιμετωπίζονται με συγκεντρωτισμό και επικοινωνιακή διαχείριση», υποστηρίζει.

«Η αποκατάσταση πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Οι καταστροφές στα σπίτια, επιχειρήσεις ,στις καλλιέργειες να αποζημιωθούν. Να υπάρξει αυστηρό σχέδιο για την αναδάσωση και το περιβάλλον. Καμία καθυστέρηση δεν είναι ανεκτή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Τέλος εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μας στους πληγέντες και τη στήριξη μας στο ανθρώπινο δυναμικό  της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των δήμων και τους εθελοντές που έδωσαν και δίνουν μάχη, για να μας προστατεύσουν», καταλήγει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Προηγούμενο άρθροΤΩΡΑ – Πυρκαγιά στο Κιλκίς
Επόμενο άρθροΔ. Θανάσουλας : Όπλα στη φαρέτρα μας κατά της υποχρεωτικότητας // ΒΙΝΤΕΟ-Focus FM