Γενικός ξεσηκωμός στον Καναδά κατα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού- Φυγαδεύτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας

Εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πρωτευουσα της χώρας και φυγαδεύτηκαν σε μυστική τοποθεσία ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το καναδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία εναντίον των εντολών που δόθηκαν από την κυβέρνηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης του Καναδά.

Αρχικά ξεκίνησε ως μια διαμαρτυρία που ονομάστηκε «Κονβόι Ελευθερίας» ενάντια στην απαίτηση εμβολιασμού για διασυνοριακούς φορτηγατζήδες, εξελίχθηκε ωστόσο σε μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους κανονισμούς της κυβέρνησης του Τριντό για τον κορωνοϊό.

Χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Οτάβα για να ζητήσουν τον τερματισμό των εντολών για υποχρεωτικό εμβολιασμό καθώς και άλλους περιορισμούς στη δημόσια υγεία.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπάρχουν άνθρωποι με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι καθώς και άτομα με αναπηρίες.

Η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή βία, αφού εκατοντάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τον χώρο του κοινοβουλίου.

Ο Τριντό είχε αν;ακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους την παραμονή των εκλογών του Οκτωβρίου, ενώ τον περασμένο μήνα ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την εντολή εμβολιασμού για διασυνοριακούς φορτηγατζήδες.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη κινητοποίηση της ΕΜΑΚ για εντοπισμό 16χρονου στα Τζουμέρκα
Επόμενο άρθροΒρέθηκε βαριά τραυματισμένος σε χαράδρα ο νεαρός αγνοούμενος στα Τζουμέρκα