Γαλλικές εκλογές: Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο

Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία με ποσοστό 28,6%  έναντι 24.4% της Μαρίν Λεπέν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απόλυτα εξασφαλισμένη η νίκη του στον δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου

Ο δεύτερος γύρος δεν θα είναι περίπατος για τον Μακρόν με το BBC να σημειώνει «κανείς να μην έχει την αυταπάτη ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι τόσο εύκολα για τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας καθώς τα όσα συνέβησαν την Κυριακή δείχνουν πώς ξαναγράφηκε ο εκλογικός χάρτης στη χώρα».

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, δύο μονομάχοι κάλεσαν αμέσως σε συσπείρωση.

«Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα» τόνισε στις πρώτες τους δηλώσεις. Ψηφίστε για να μην πάρει η ακροδεξιά την εξουσία, σημείωσε. «Θα κάνω τα πάντα ώστε η Γαλλία να είναι δύναμη ειρήνης. Θα ελέγξω τη μετανάστευση», είπε η Μαρί Λεπέν.

Ρυθμιστής ο Μελανσόν που κατέκτησε την 3η θέση με ποσοστό περίπου 22% και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν Λεπέν. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία ψήφος υπέρ της Λεπέν στον β’ γύρο, δήλωσε.

Η αποχή ανήλθε στο 25,14% ενώ το ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται στα μηνύματα που θα θελήσουν να δώσουν οι αρχηγοί των κομμάτων που δεν περνούν στο δεύτερο γύρο.

Στιγμή-κλειδί του επόμενου δεκαπενθημέρου προεξοφλείται πως θα είναι η παραδοσιακή τηλεμαχία των δύο υποψηφίων την 20ή Απριλίου.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟι πληρωμές από το υπουργείο Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, έως τις 15/4
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: Νέα φωτιά στην Κασσάνδρα στη Μόλα Καλύβα