Γαλλία: Σκληρά μέτρα Μακρόν

Σκληρά μέτρα για να αναχαιτίσει την πανδημία και τη μετάλλαξη Δέλτα που απειλεί με νέο lockdown τη Γαλλία ανακοίνωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν. Αναφέρθηκε στις «μοναδικές» όπως τις χαρακτήρισε προσπάθειες των υγειονομικών και υπογράμμισε πως όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο θα περιοριστούν οι νοσηλείες και άλλες ενδεχομένως μεταλλάξεις. Ο Γάλλος πρόεδρος έβαλε ως στόχο το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού μέσα στο καλοκαίρι και όπως τόνισε « πρέπει να οδηγηθούμε στον εμβολιασμό όλων των Γάλλων πολιτών».

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Ο Μακρόν ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, όπως είναι υγειονομικοί, εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας και γηροκομεία και ανακοίνωσε ένα περιθώριο ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τον εμβολιασμό τους.

Από την ημερομηνία αυτή και μετά οι γαλλικές αρχές θα ξεκινήσουν ελέγχους στους χώρους εργασίας προκειμένου να ελέγξουν εάν οι ομάδες αυτές εργαζομένων έχουν εμβολιαστεί.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι απαραίτητο για την είσοδο σε κάθε εκδήλωση όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 50 πολίτες από τις 21 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί, είτε να διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για να μπορούν να έχουν πρόσβαση.

«Από την 1η Αυγούστου το Green Pass θα είναι υποχρεωτικό σε καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, αλλά και σε αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα για μεγάλες διαδρομές» εξήγησε ο Εμανουέλ Μακρόν, και πρόσθεσε: «Μόνον οι εμβολιασμένοι ή όσοι διαθέτουν αρνητικό τεστ θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, είτε είναι πελάτες, χρήστες ή εργαζόμενοι».

«Θα διευρύνουμε την υποχρέωση του πιστοποιητικού όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου να σας ωθήσουμε να εμβολιαστείτε», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε πως, παρ’ όλα αυτά, ο εμβολιασμός δεν καθίσταται υποχρεωτικός για τον γενικό πληθυσμό.

Επιπλέον, τόνισε πως από το φθινόπωρο τα μοριακά τεστ, που παρέχονται δωρεάν στους πολίτες σήμερα, θα γίνονται επί πληρωμή, με στόχο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και όχι τα τεστ κορωνοϊού.

Προηγούμενο άρθροΒολιβία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
Επόμενο άρθροΠ.Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Καβάλας:Εργασίες στο δίκτυο οδικού ηλεκτροφωτισμού