Από την 1η Ιανουαρίου, οι ασθενέστεροι οικονομικά Γάλλοι θα μπορούν να λαμβάνουν βοήθεια 100 ευρώ ώστε να πληρώσουν τα καύσιμα για το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν στο RTL.

Για να λάβουν οι πολίτες αυτό το κουπόνι καυσίμων, συνδέονται στην ιστοσελίδα της εφορίας, και με τον ΑΦΜ και την πινακίδα δηλώνουν ότι χρειάζονται τα χρήματα για να πληρώσουν τα καύσιμα για τη μετακίνησή τους στη δουλειά.

Η πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι εάν ένα νοικοκυριό περιλαμβάνει δύο φορολογούμενους ενήλικες, η ενίσχυση μπορεί να διπλασιαστεί και να φτάσει έτσι τα 200 ευρώ για ολόκληρο το νοικοκυριό. Το ποσό των 100 ευρώ «αντιπροσωπεύει έκπτωση γύρω στα 10 λεπτά το λίτρο» στην αντλία «με βάση τον μέσο όρο διαδρομών» των Γάλλων, εξήγησε. Σε αντίθεση με ό,τι είχε προβλεφθεί, δεν απαιτείται κανένας όρος χιλιομέτρων για τη λήψη βοήθειας.

Σημειώνεται ότι αυτή η στοχευμένη και εφάπαξ ενίσχυση διαδέχεται την ισχύουσα στη Γαλλία «έκπτωση στην αντλία», η οποία προορίζεται να εξαφανιστεί στο τέλος του έτους με αποτέλεσμα να αναμένονται αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Προηγούμενο άρθροBόμβα του Κ. Βελόπουλου στην ΕΡΤ1 – Αυτό είναι το ΕΓΚΛΗΜΑ της ΝΔ που έχει συνενόχους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροΠάτρα: Προσποιούμενος δημοτικό υπάλληλο άγνωστος αφαίρεσε 35.000 από τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού μηχανικού