Γαλία: Φωτιά μυστήριο στη μεγαλύτερη αγορά φρέσκων τροφίμων στον κόσμο

Μυστήριο και προβληματισμούς ως προς την έκτασή της και κυρίως ως προς τα αίτια προκαλεί η χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στη μεγαλύτερη αγορά φρέσκων τροφίμων στον κόσμο στην Rungis, που βρίσκεται στη Γαλλία.
Σε μία εποχή όπου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις τροφίμων μία τέτοια καταστροφή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Το μέγεθος του συγκεκριμένου κέντρου προκαλεί δέος καθώς είναι μία ολόκληρη πόλη τουλάχιστον 12.000 εργαζομένων μέσα στη γαλλική πρωτεύουσα και αποτελεί μία παγκόσμια πύλη προς την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της οποίας διακινούνται εκατομμύρια τόνοι προϊόντων.
Μόνο η είδηση της καταστροφής μπορεί να προκαλέσει τρομακτική αύξηση των τιμών στα τρόφιμα πέραν του αυτονόητου της ελλείψεώς τους.
Η Αγορά Rungis εκτείνεται σε σχεδόν 600 στρέμματα -έκταση μεγαλύτερη από το Μονακό- με δεκάδες εστιατόρια, τράπεζες, ταχυδρομείο, ακόμη και αστυνομικό τμήμα. Εκτιμάται ότι διακινούνται ετησίως τρία εκατομμύρια τόνοι προϊόντων διατροφής προκειμένου να σιτιστούν 18 εκατομμύρια άνθρωποι.
Αν ήταν μία μεμονωμένη καταστροφή ίσως δεν θα ανησυχούσε κανείς. Όμως τα δύο τελευταία χρόνια, μόνο στις ΗΠΑ και μέχρι το καλοκαίρι του 2022, έγιναν 90 τέτοια περιστατικά σε αντίστοιχες αγορές τροφίμων!
Συγκεκριμένα στην πολιτείες Georgia, Illinois, κ.α. εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες καταστράφηκαν σε δεκάδες φάρμες. Μέσα σε μία εβδομάδα δύο αεροπλάνα συνετρίβησαν πάνω σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων!

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργασίες απόψε στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής
Επόμενο άρθροΑνδρέας Ράλλης: “Η πανδημία είναι μια απάτη. Χρησιμοποιήθηκε το PCR, το οποίο δεν κατασκευάστηκε για να διαγιγνώσκει ζωντανό ιό και λοίμωξη, παρά μονάχα για να πολλαπλασιάζει το υλικό που έχουμε στο δείγμα. Όλοι είναι γνώστες αυτού του ψεύδους”