Γ. Τριανταφύλλου: «Σφάζουν ακόμα και ζώα σε εγκυμοσύνη γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα»

Για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει πολλοί κτηνοτρόφοι και την αδιαφορία της Κυβέρνησης επ’ αυτού, μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη, ο κτηνοτρόφος Γιάννης Τριανταφύλλου.

«Θέλουν να την εξαφανίσουν την κτηνοτροφία δυστυχώς. Ήρθαν πολλά νέα παιδιά και μέσα σε μια τριετία, τετραετία εξαφανίστηκαν, έγιναν άφαντοι. Θα συνεχίζονταν και σε άλλες γενεές η κτηνοτροφία. Αλλά με αυτά που είδαν τα παιδιά και με αυτά που κάνουν οι κυβερνήτες, δύσκολο»

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν οι περισσότεροι λογαριασμοί κτηνοτρόφων και αγροτών, με μια κίνηση, να πληρώνουμε εμείς έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης», ανέφερε αρχικά ο κ. Τριανταφύλλου.

Για την πολιτική που τηρήθηκε κατά την περίοδο του Πάσχα με τις μειωμένες τιμές σε αρνιά και κατσίκια ο προσκεκλημένος ανέφερε:

«Μπαίνουν μέσα στα σούπερ μάρκετ προϊόντα χωρίς barcode πλέον; Ότι ελληνικό φεύγει στο εξωτερικό έχει barcode. Και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία και όπου κι αν πάει γράφει που εκτρέφεται κλπ(…) Πώς είναι δυνατόν να “κλειδωθεί” μια τιμή 7-7,50 ευρώ για αρνί και κατσίκι και στην λιανική να πωλείται φθηνότερο το αρνί, ενώ το αγοράζεις ακριβότερο;(…) Τα συνοικιακά κρεοπωλεία είχαν τις κανονικές τιμές από τα 13 ευρώ και άνω, όσο περίπου το αγόρασαν κιόλας»

Τέλος, για την εγκατάλειψη του κλάδου και την περίπτωση εισόδου ξένων εργατικών χεριών στον τομέα, ο προσκεκλημένος υπογράμμισε:

«Στην κτηνοτροφία έχει μειωθεί το ζωϊκό κεφάλαιο έει μειωθεί 40% με στοιχεία και οδεύει προς το 50%(…) Εγώ περιμένω να βγω στη σύνταξη για να βγάλω τη…. θηλιά από το λαιμό μου. Όμως, δεν έχω το κίνητρο να το δώσω στα παιδιά μου ως κτηνοτρόφος»

Προηγούμενο άρθρο“Βόμβες” από δύο Έλληνες γιατρούς για την έκθεση του ΕΟΦ για τα σκευάσματα
Επόμενο άρθροΝεφώσεις και βροχές στα ανατολικά σήμερα – Ο καιρός το τριήμερο