Γ. Στόλτενμπεργκ: «Τους στόχους τους για τις αμυντικές τους δαπάνες θα συζητήσουν τους επόμενους μήνες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ»

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν κατά τους ερχόμενους μήνες τους στόχους τους για τις αμυντικές δαπάνες καθώς μερικές απ’ αυτές ζητούν να γίνει ο στόχος του 2% του ΑΕΠ το ελάχιστο ποσοστό για τις δαπάνες αυτές» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μερικοί σύμμαχοι είναι κατηγορηματικά υπέρ της μετατροπής του τρέχοντος στόχου του 2% σε ελάχιστο ποσοστό», δήλωσε επίσης ο Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Παράλληλα επισήμανε ότι θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων. «Θα συναντηθούμε, θα έχουμε υπουργικές συναντήσεις, θα έχουμε συνομιλίες σε πρωτεύουσες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της συμμαχίας τόνισε πως έχει στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία όχι αργότερα από την επόμενη τακτική σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο39χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην επιχείρησή του