Γ. Ρωμανός: «Η πολιτική Μητσοτάκη-Δένδια οδήγησε στον «θρίαμβο» Ερντογάν και στον «Αττίλα 3» στην Αμμόχωστο στην Κύπρο» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Κόλαφος η τοποθέτηση του συγγραφέα-ιστορικού ερευνητή, Γιώργου Ρωμανού, στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και την τροπολογία που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή. «Όλα αυτά έπρεπε να προσβάλλονται σε ένα συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο δεν υπάρχει επίτηδες για να μη μπορούν οι Έλληνες να βρουν το δίκιο τους απέναντι σε φασιστικούς νόμους», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις νέες προκλητικές ενέργειες του Τούρκου προέδρου, έκανε λόγο για μια «απολύτως αναμενόμενη στάση». «Η πολιτική Μητσοτάκη-Δένδια οδήγησε στον «θρίαμβο» Ερντογάν και στον «Αττίλα 3» στην Αμμόχωστο στην Κύπρο», σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

«Πρέπει να σταματήσει ο ενδοτισμός. Δεν μπορεί να είσαι συνέχεια ενδοτικός και να βγαίνεις μετά και να λες “πω, πω τι πάθαμε”», ανέφερε. «Τον Απρίλιο Μητσοτάκης-Ερντογάν συμφώνησαν στις Βρυξέλλες για ειρηνική επίλυση διαφορών και ήρεμο καλοκαίρι. Δεν ήξερε ο πρωθυπουργός ότι ο Τούρκος δεν έχει μπέσα;» αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας ότι ο Ερντογάν «έκανε το σόου, πήρε το 3,5% της Αμμοχώστου». «Και το πήρε», συνέχισε ο κ. Ρωμανός, «γιατί ο Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να συνεχιστούν χωρίς κανένα όρο εκ μέρους της Ελλάδος οι διαδικασίες για την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας».

«Η λύση του Κυπριακού θα έρθει μόνο εάν Ελλάδα και Κύπρος δείξουν αποφασιστικότητα να αγωνιστούν και με τα όπλα αν χρειαστεί. Με αυτό τον σκοπό η Κύπρος πρέπει να οργανωθεί και να εξοπλιστεί με πρότυπο το Ισραήλ. Η Ελλάδα να επανεκκινήσει άμεσα το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος-Κύπρου και να ενισχύσει η ίδια η χώρα μας την αμυντική δύναμη της Κύπρου με όπλα και άνδρες. Μπορούν Ελλάδα και Κύπρος με σύγχρονα όπλα και ραντάρ παρεμβολών να αχρηστεύσουν τα τουρκικά Μπαϊρακτάρ (…)».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Οι οριστικοί πίνακες για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Επόμενο άρθροΡέαμπτσιουκ: «Δόξα τον Θεό είμαι καλά από το χτύπημα»