Γ. Μάζης στον Focus FM: Επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια τώρα. Σύλληψη του Oruc Reis και βύθιση όλων των στρατιωτικών σκαφών που το συνοδεύουν – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις μίλησε στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

“Αυτό που συμβαίνει είναι φρικτό. Έπρεπε να έχουμε προεκτείνει τα 12 ν.μ. ήδη, ούτως ώστε αυτή τη στιγμή το Oruc Reis να βρίσκεται σε εκτέλεση διεθνούς παρανομίας κυριαρχίας της Ελλάδος. Έστω και τώρα, θα πρέπει να προβούμε άμεσα σε επέκταση των χωρικών υδάτων μας στα 12 ν.μ., ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ καθώς και τον γ.γ., την ίδια μέρα, την ίδια ώρα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε με σαφώς το δίκαιο προς το μέρος μας, εφόσον δεν είμαστε σε θέση να υπεραμυνθούμε κυριαρχικών δικαιωμάτων, τουλάχιστον να υπεραμυνθούμε κυριαρχίας δεδηλωμένης. Δεν πρόκειται να γίνει, με την ανοχή που καλλιεργήσαμε εμείς οι ίδιοι με την υποχωρητική μας στάση” σημείωσε ο κ. Μάζης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι “όλα έχουν τη σειρά τους”. “Τώρα, κάνεις τη διεύρυνση στα 12 ν.μ., ζητάς την άμεση απομάκρυνση των πολεμικών και του Oruc Reis και αν δεν γίνει, το Oruc Reis το συλλαμβάνεις γιατί είναι πολιτικό σκάφος που βρίσκεται στη δική σου κυριαρχία και, τα άλλα τα βυθίζεις” εξήγησε ο ίδιος.

Όσον αφορά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη υπογράμμισε: “Έπρεπε άμεσα στην τελευταία Σύνοδο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανά ψηφίσουμε  τίποτα, ούτε εμείς, ούτε η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του Δεκεμβρίου, της συνόδου δηλαδή ,η οποία έλεγε ότι οποιεσδήποτε κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας, θα συνοδευτούν με αντίστοιχες για την Τουρκία”.

“Αποδυναμώσαμε την Κύπρο, την απομακρύναμε από την εξίσωση των ελληνοτουρκικών ικανοποιώντας ένα πάγιο τουρκικό αίτημα, αδειάσαμε τον Ελληνισμό της Κύπρου και σταθήκαμε ανέντιμοι απέναντι σε μια νομική υποχρέωση που είχαμε ως προς την Κύπρο. Είμαστε εγγυήτρια δύναμη, αν δεν το έχουμε ξεχάσει” ανέφερε συμπληρώνοντας ότι “το χαρακτηριστικό της εγγυήτριας δυνάμεως είναι αυτό ακριβώς που χρησιμοποίει η Τουρκία ως πρόσχημα για να αισχρουργεί επί του σώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας”. “Εμείς τι κάνουμε; Λέμε ότι είναι ένα ξεχωριστό κράτος (…)” τόνισε.

Τέλος, ερωτηθείς για τα εξοπλιστικά της χώρας μας, ο κ. Μάζης σημείωσε “Μπορούσαμε εδώ και 12 χρόνια να έχουμε έναν καταπληκτικό στόλο ελληνικών drones. Ακόμα και τώρα, να κάνουμε ένα ταξιδάκι στο Παρίσι, να υπογράψουμε το αμυντικό σύμφωνο με την Γαλλία, να παραγγείλουμε τις Μπελάρα και να πάρουμε την ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής η οποία είναι τώρα χρήσιμη! Τ ο απεμπολήσαμε και μάλιστα βασιστήκαμε στις υποσχέσεις της κυρίας Μέρκελ”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ! Ο καθηγητής Μάζης είπε αυτό που λέει η καρδιά και η λογική των Ελλήνων! 12 ν.μ ΤΩΡΑ… σύλληψη του Oruc Reis και βύθιση των πολεμικών σκαφών! Αυτή είναι απάντηση που θα καταλάβει ο Τούρκος! Η συνέντευξή του στον Focus Fm και στον Stefanos Damianidis στο παρακάτω βίντεο:

Gepostet von Focus FM 103.6 am Dienstag, 20. Oktober 2020

Προηγούμενο άρθροΜποτεάκ : “Θα παίξουμε με πάθος απέναντι στον ΠΑΟΚ” (vid)
Επόμενο άρθροΆρης: «Aποτροπιασμός για τον βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος»