Γ. Καλαμπόκης στον Focus FM: Ασκήσεις πειθαρχίας οι μάσκες σε μικρά παιδιά. Λίγα και αναξιόπιστα τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει για τον κορωνοϊό εδώ και 9 μήνες. – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Οι μάσκες σε μικρά παιδιά δεν αποτελούν τίποτε άλλο από ασκήσεις πειθαρχίας» δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στη Δέσποινα Μποτίτση ο Δρ. Ιωάννης Καλαμπόκης, καθηγητής παιδιατρικής University of New Mexico School of Medicine, Διδάκτωρ Ανοσολογίας Duke University, MPH Δημόσιας Υγείας State University of New York.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι «δυστυχώς χωρίς τη συλλογή τους δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε γνώση». Τόνισε ότι «Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει είναι λιγότερα και αναξιόπιστα από αυτά που θα μπορούσαμε. Η καταγραφή έγινε με χαοτικό τρόπο και χωρίς επιστημονικό σχέδιο. Θα έπρεπε σε κάθε χώρα και ανά γεωγραφική περιοχή να έχουμε αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού τα οποία να παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου με συνεχή δειγματοληψία ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε προοπτικά και όχι αναδρομικά την συμπεριφορά του κορωνοϊού». «Δυστυχώς κινούμαστε με βάση απόψεις και όχι στοιχεία κάτι που έχει δημιουργήσει από τη μία, μια καταιγίδα αντιφατικών συστάσεων και, από την άλλη ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης που νιώθει η κοινωνία» υπογράμμισε ο ίδιος.

Όσον αφορά την επιτροπή λοιμωξιολόγων, σημείωσε ότι η εν λόγω ομάδα των επιστημόνων γνωρίζει «ότι υπάρχουν κι άλλοι επιστήμονες που δεν συμφωνούν με κάποια από όσα πρεσβεύει αυτή, ή και με όλα».

«Αν πραγματικά είχαν την αλήθεια στα χέρια τους, την οποία την υποστηρίζουν με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, και βλέπουν ότι υπάρχουν διάφοροι άλλοι επιστήμονες οι οποίοι λένε λάθος πράγματα, δεν θα ήθελαν να έρθουν σε ένα τραπέζι δημόσιου διαλόγου, να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους και να εκθέσουν στα μάτια του κόσμου το λάθος της άλλης άποψης; Γιατί δε γίνεται αυτό; Δε μπορώ να το καταλάβω.» είπε χαρακτηριστικά.

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο κ. Καλαμπόκης ανέφερε: «Αν δείτε την έκθεση που υπέβαλλε η Pfizer στον FDA λένε ακριβώς τί έχουν μελετήσει. Μελέτησαν κάποιους ανθρώπους επί δύο μήνες και έβγαλαν κάποια συμπεράσματα. Δύο μήνες. Να υπενθυμίσω στους ακροατές σας ότι το πιο γρήγορο εμβόλιο που είχε αδειοδοτηθεί πριν από αυτό, το μελετούσαν για τέσσερα χρόνια. Καταλαβαίνω την πίεση και την απόγνωση που υπάρχει παγκοσμίως αλλά, μη ξεχνάμε, ότι η απόγνωση οδηγεί σε σπασμωδικές αντιδράσεις που πιθανόν να είναι και υπερβολικές και, η υπερβολή δεν είναι ποτέ καλός οδηγός».

Τέλος, με αφορμή τον εμβολιασμό που ξεκινά στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι το 50% των Αμερικανών πολιτών εμφανίζεται διχασμένο και δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί άμεσα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Καλαμπόκη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροEξιχνίαση το συντομότερο ζητά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τις καταγγελίες Καραπαπά
Επόμενο άρθροΜπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν έβγαλε η κλήρωση στους «16» του Champions League