Για την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, τις επιπτώσεις της και το πώς θα κινηθεί ο Ερντογάν μίλησε στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Γιώργος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής-Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

«Η Τουρκία ζει το αντίστοιχο ελληνικό 2015» τόνισε εκτιμώντας ότι «θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ, είναι μόνοδρομος».

Για τον Τούρκο πρόεδρο είπε ότι «λατρεύεται από τους μισούς Τούρκους και μισιέται θανάσιμα από τους άλλους μισούς».

«Είναι ξεκάθαρο», συνέχισε ο κ. Φίλης, «ότι ο κ. Ερντογάν δεν πρόκειται να φύγει, διότι εάν φύγει θα κινδυνεύσει και η ιδεολογική του υπόσταση, με όλα αυτά τα οποία έχει κάνει είκοσι χρόνια είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό».

«Δεν πρόκειται να αποχωρήσει τουλάχιστον οικειοθελώς», σημείωσε.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις των τουρκικών εξελίξεων στη χώρα μας, ο κ. Φίλης τόνισε: «Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Είναι μία πολύ ευαίσθητη περίοδος και χρειάζεται εθνική ομοψυχία και ένωση. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε τεχνητές διαιρέσεις στο εσωτερικό της χώρα μας διότι θα τις βρούμε μπροστά μας, πολύ σύντομα. θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο εσωτερικό μας, θα πρέπει τα κόμματα να μην έχουν διχαστικό λόγο, να μη λειτουργούν με διχαστικό τρόπο».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξή του:

Προηγούμενο άρθροΜπλόκο στους ανεμβολίαστους παίκτες από το Αυστραλιανό Όπεν – Πατέρας Νόβακ Τζόκοβιτς: «Με εκβιασμούς μάλλον δεν θα παίξει»
Επόμενο άρθροΤσίπρας: Επανακαταθέτουμε την τροπολογία που απέρριψε η ΝΔ για αναγνώριση της “γυναικοκτονίας”