Δύο γιατροί χειρουργοί καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 14 και 11 μηνών, αντίστοιχα, επειδή “ξέχασαν” χειρουργική βελόνα, μήκους 12,5 εκατοστών, στην κοιλιά ασθενούς, μετά από γυναικολογική επέμβαση στην οποία την υπέβαλλαν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 59χρονη- σήμερα – παθούσα είχε υποβληθεί τον Μάιο του 2018 σε επέμβαση αφαίρεσης κυστικών μορφωμάτων από ωοθήκη, με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης.  Όπως κατήγγειλε η ίδια, μετά την επέμβαση ένιωσε φρικτούς πόνους στην περιοχή του αριστερού νεφρού και στην κοιλιακή χώρα, με τον θεράποντα γιατρό να τη διαβεβαιώνει ότι επρόκειτο για «φυσιολογικά μετεγχειρητικά συμπτώματα».

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η παθούσα ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες λάμβανε ισχυρά αναλγητικά φάρμακα, μέχρι που απευθύνθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους σε άλλη κλινική, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων από τις οποίες και διαπιστώθηκε ότι έφερε στο σώμα της μία βελόνα η οποία είχε εγκαταλειφθεί κατά την προηγούμενη επέμβαση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες υποβλήθηκε σε άλλες δύο επεμβάσεις για την αφαίρεση της βελόνας, αλλά η παρουσία αυτής για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό της, τής δημιούργησε νεφρική ανεπάρκεια και μόνιμη βλάβη στην υγεία της.

Στην απολογία τους οι δύο γιατροί αποποιήθηκαν των ευθυνών τους και μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για «αστοχία υλικού». Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον θεράποντα γιατρό, ενώ ο δεύτερος γιατρός παρέστη στο χειρουργείο ως βοηθός. Οι παραπάνω ποινές ανεστάλησαν για τρία χρόνια, ενώ όλοι τους άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Προηγούμενο άρθροΠατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: «Έχω μια πορεία και έναν στόχο! Τον Χριστό και μόνο»
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Αν ο Μητσοτάκης αγαπούσε τη Μακεδονία δεν θα έβαζε υποψηφιότητα εδώ. Θα κατήγγειλε τη συμφωνία των Πρεσπών»