Φθηνότεροι οι λογαριασμοί κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας

Φθηνότερη η κινητή και καρτοκινητή τηλεφωνία από 1η Ιανουαρίου, καθώς τέθηκε σε ισχύ το νέο, ενιαίο και σταθερό τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας ύψους 10%.

Τα νέα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας ισχύουν αυτόματα, για κάθε σύνδεση κινητού που ανήκει σε φυσικό πρόσωπο, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από πλευράς του πολίτη. Αφορά σε όλες τις συνδέσεις, είτε δηλαδή, πρόκειται για συμβόλαια, είτε για καρτοκινητά. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας κυμαίνονταν από 12% έως 20%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού. Έτσι, το όφελος του μέτρου κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για το σύνολο κάθε μηνιαίου λογαριασμού και για όλους τους καταναλωτές.

Ειδικά όσον αφορά τους νέους ηλικίας 15-29 ετών, ισχύει η πλήρης κατάργηση των τελών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Για αυτόν τον λογο από τις 10 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr η πλατφόρμα στην οποία οι νέοι της  ηλικιακής αυτής ομάδας θα μπορούν να δηλώνουν τον αριθμό του κινητού τους και να απαλλάσσονται πλήρως από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Νέο «καπέλο» στην τιμή του καφέ
Επόμενο άρθροΞεκινούν έργα στην Παλαιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και στην Παλαιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Κιλκίς