Η  παράνομη μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η Frontex, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότερες αφίξεις αφορούν τις διαδρομές της Μεσογείου.
Η Frontex αναφέρει 132.370 απόπειρες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ενωση εκτός των κανονικών συνοριακών σημείων διέλευσης από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του Ιουνίου διευκρινίζοντας ότι υπάρχει αύξηση κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Οι δρόμοι της κεντρικής Μεσογείου  γνώρισαν κατά το πρώτο εξάμηνο αύξηση κατά ένα τρίτον και αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνολικού αριθμού των αφίξεων, καθώς οι αριθμοί των παράνομων μεταναστών από την Τυνησία προς την Ιταλία αυξήθηκαν.

Λίγες ημέρες πριν, η Ευρωπαϊκή Ενωση υπέγραψε συμφωνία με την Τυνησία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σε μία προσπάθεια ελέγχου των αφίξεων από θαλάσσης.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Χριστοδουλίδης: «Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που επλήγησαν στη Ρόδο»
Επόμενο άρθροΞεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης εργατών με έξοδα της ΔΥΠΑ