Φράγκος (Ελληνική Λύση): «Η αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας θα είναι μια πρώτη απάντηση στην κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ε.Ε- ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της πολιτικής ομάδας ECR, με την παρέμβασή του στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Κοινοβουλίου επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι οι κυρώσεις της ΕΕ είναι μονόδρομος απέναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε στους ευρωπαίους συναδέλφους του, ότι η αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας θα είναι μια πρώτη απάντηση στην κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τον βασικό εξαγωγικό προορισμό της Τουρκίας, με την τελωνειακή ένωση να είναι σε ισχύ από το 1995.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κατήγγειλε ότι η Τουρκία παραβιάζει μονομερώς ακόμη και την τελωνειακή ένωση, με την υιοθέτηση μη προβλεπόμενων δασμολογικών νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων. Επίσης το γεγονός ότι η Τουρκία δεν επεκτείνει την ισχύ της τελωνειακής ένωσης και προς την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, καθότι στην πραγματικότητα θα ήθελε την Κύπρο απόλυτο υποχείριό της.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος κάλεσε τους Ευρωπαίους Ευρωβουλευτές να στηρίξουν το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που υπερψηφίστηκε στις 26 Νοεμβρίου και το οποίο ζητά σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για μία συμπεριφορά παντελώς απαράδεκτη σε κάθε επίπεδο. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής προειδοποίησε τους συναδέλφους του, να μην παρασυρθούν από την ολιγοήμερη αλλαγή τουρκική συμπεριφοράς ενόψει των συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με τις κυρώσεις και την παύση της τελωνειακής ένωσης θα δοθεί το μήνυμα ότι η Ευρώπη βάζει τις αξίες της πάνω από κάποιες εξαγωγές. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι οι Αρμένιοι, οι Λίβυοι και οι Κύπριοι θα βρουν την ελευθερία τους, ενώ η εμπορική δραστηριότητα θα μεταφερθεί στον Ευρωπαϊκό νότο που παράγει συναφή προϊόντα.

Προηγούμενο άρθροΓερμανός 51 ετών ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στο πλήθος στο Τριρ.
Επόμενο άρθροΜε 15.000 θεατές ημερησίως το γαλλικό Grand Prix 2021 της Formula 1