«Φούσκωσαν» ποτάμια και χείμαρροι στους δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα – Σε ετοιμότητα τέθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Φωτογραφία Αρχείου

“Φούσκωσαν” σε επικίνδυνο βαθμό λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών βροχοπτώσεων οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ενώ σημειώθηκε και κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου.

«Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση», τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ποταμοί ¨φουσκώνουν”, χωρίς μέχρι τώρα να εμπνέουν ανησυχία. Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας», προσθέτει ο κ. Νάνος.

«Σε πλήρη ετοιμότητα έχει θέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Επιπλέον καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Προηγούμενο άρθροΚατασχέθηκαν εκατοντάδες προϊόντα «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Είναι μισέλληνες..! Σας κοροϊδέυουν και το καταπίνετε..»