Φόβοι για εως και 150 νεκρούς από κατάρρευση παγετώνα των Ιμαλαΐων στην Ινδία

Έως και 150 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία μετά την κατάρρευση τμήματος ενός παγετώνα των Ιμαλαΐων μέσα σε φράγμα νωρίς σήμερα το πρωί.

Η κατάρρευση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και να χρειαστεί να γίνει εκκένωση χωριών που βρίσκονται κατά μήκος ποταμού.

«Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, όμως εκφράζονται φόβοι ότι 100 έως 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουταραχάντ, όπου έγινε το συμβάν.

Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος ζει στα υψώματα του χωριού Ράινι μιλώντας τηλεφωνικά στο Ρόιτερς είπε πως είδε ένα τείχος από σκόνη, βράχια και νερό να κατεβαίνει σαν χιονοστιβάδα την κοιλάδα του ποταμού. «Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί κανείς. Νόμισα πως θα παρασύρει ακόμη κι εμάς» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά άνθρωποι που εργάζονται σε γειτονικό υδροηλεκτρικό σταθμό, καθώς και χωρικοί που έψαχναν για καυσόξυλα ή έβοσκαν τα κοπάδια τους κοντά στον ποταμό.

Η Ινδία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις βόρειες περιφέρειές της.