Φωτιά στο Βελεστίνο-Εκκλήσεις για εκκενώσεις σπιτιών

Φωτιές άναψαν ταυτόχρονα σε τρεις εντελώς αντίθετες περιοχές της Μαγνησίας εν μέσω καύσωνα και ισχυρών ανέμων. Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Βελεστίνου στις 14:30 και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν ανταποκριθεί άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Βόλο και τις Βιομηχανικές Περιοχές.

Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό. Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Λίγο μετά τις 12:30 ξέσπασε η τρίτη φωτιά στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου. Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων, αποτελούμενη από 10 οχήματα και πολυάριθμους εθελοντές, μαζί με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι προσπάθειές τους δεν επέτρεψαν να εξαπλωθεί περαιτέρω. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κάτοικοι έλαβαν πριν από λίγη ώρα μήνυμα του 112, το οποίο τους ενημέρωνε για φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή τους και τους συνιστούσε να είναι  σε ετοιμότητα.

Προηγούμενο άρθροΑκραίος κίνδυνος πυρκαγιάς-Σε κατάσταση Συναγερμού αύριο επτά περιφέρειες της χώρας
Επόμενο άρθροΒέλγιο:Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη μέσα σε πλωτό ψυγείο