Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Ιτέα και Κρανίδι – Εντολή εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της Ιτέας – Υψηλός ο κίνδυνος και σήμερα

Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής σε δύο πύρινα μέτωπα, σε Ιτέα και Κρανίδι, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα προκειμένου να καταβληθεί προσπάθεια να περιοριστούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες.

Από νωρίς το πρωί, στο Σερνικάκι Φωκίδας, επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ στο Κρανίδι 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες, με την κατάσταση να είναι αρκετά δύσκολη σε Φωκίδα, Αργολίδα και Ηλεία, οπού η έκταση της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη. Αργά το βράδυ διετάχθη η εκκένωση της Βόρειας Ιτέας από τους κατοίκους της, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στο Κρανίδι Αργολίδας. Ένα ξενοδοχείο, το οποίο είχαν προλάβει να εκκενώσουν, υπέστη ζημιές.

Όσον αφορά τους ενοίκους του ξενοδοχείο απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Καλύτερη η εικόνα στα υπόλοιπα πύρινα μέρωπα, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν τις φωτιές σε Ζάκυνθο, Σχηματάρι, Άγιο Όρος, Ηλεία και Άραξο.

Στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου θα είναι σήμερα Τρίτη ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας.

Προηγούμενο άρθροΓέροντας Σάββας Λαυριώτης: «Σήμερα λείπει η κατήχηση , λείπει η Ορθόδοξη πίστη, οι ιεράρχες μας έχουν αποδεχθεί τον Οικουμενισμό. Δυστυχώς το Άγιον όρος συμβάλλει σε όλα αυτα που συμβαίνουν».
Επόμενο άρθροΠρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων