Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει το TAXIS για τις νέες φορολογικές δηλώσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέσω της ηλεκτρικής πύλης της ΑΑΔΕ.

Για φέτος, πάντως, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς στο Ε1 έχουν προστεθεί νέοι κωδικοί που μπορούν να οδηγήσουν σε εκπτώσεις φόρου έως 2.200 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να αποπληρωθεί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2024. Όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο θα έχουν έκπτωση 3%.
Έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ θα έχουν οι φορολογούμενοι που πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές πληρωμές για αμοιβές σε 20 κατηγορίες επαγγελματιών παροχής υπηρεσιών στους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων υδραυλικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, επιτηδευματίες που πραγματοποιούν εργασίες μόνωσης, τοιχοποιίας, σοβατίσματος, τοποθέτησης πλακιδίων, ξυλουργοί, δικηγόροι κ.α
-Μετρούν εις διπλούν για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος με αποδείξεις οι δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα για αμοιβές σε ιατρούς, οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς, οστεοπαθητικούς, χειροπράκτες, οφθαλμίατρους, χειροποδιστές και ποδολόγους.
-Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος ύψους 400-650 ευρώ οι επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 2.000.000 ευρώ που αύξησαν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης προσλαμβάνοντας νέους εργαζόμενους στο τελευταίο τρίμηνο του 2022
Επίσης οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω υπόψη, για να αποφύγουν πρόσθετες επιβαρύνσεις και να μη χάσουν εκπτώσεις.

Προηγούμενο άρθροΠότε θα γίνει η καταβολή επιδομάτων ανεργίας και δώρου Πάσχα
Επόμενο άρθροΠτολεμαΐδα: Απόπειρα αρπαγής 10χρονου μαθητή έξω από το σχολείο του