Από σήμερα μπορούν οι δικαιούχοι σπουδαστές των ΙΕΚ να κάνυν αιτήσεις στο stegastiko.minedu για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.
Οι σπουδαστές θα πάρουν 1.500 ευρώ ή 2.000 ευρώ εάν συγκατοικούν με άλλο σπουδαστή στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα.
Διευκρινίζεται ότι τα μισθωτήρια συμβόλαια θα πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες και να έχουν συναφθεί πριν τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από σήμερα μέχρι και τις 14/02/2023 ενώ η ιδιότητα του συγκατοικούντος, ως ενεργού καταρτιζόμενου κατά το εκπαιδευτικό έτος για το οποίο υποβάλλεται η αίτηση, ελέγχεται με αυτόματη διασύνδεση – διαλειτουργικότητα του Πληροφοριακού Συστήματος υποβολής αιτήσεων με το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ).
Εάν μια αίτηση απορριφθεί αίτηση επανεξέτασης μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε αιτείται του στεγαστικού επιδόματος, εντός προθεσμίας ενός (1) μήνα από τη γνωστοποίηση του απορριπτικού αποτελέσματος, το οποίο προέκυψε είτε από τον ηλεκτρονικό έλεγχο, είτε από τον έλεγχο που διεξάγεται από το Ι.Ε.Κ.
Η αίτηση επανεξέτασης υποβάλλεται έντυπα προς τη γραμματεία του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. και προσκομίζονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των ισχυρισμών του αιτούντος. Αίτηση επανεξέτασης μπορεί να υποβληθεί μόνο για αιτήσεις που θεωρούνται υποβεβλημένες εντός της ορισθείσας προθεσμίας και έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης.
Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. μπορεί να ζητήσει οποιοδήποτε πρόσθετο δικαιολογητικό κρίνει απαραίτητο για την εξέταση της αίτησης επανεξέτασης, η οποία και εξετάζεται από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Οι υποψήφιοι είναι σημαντικό να ξέρουν επίσης να ξέρουν ότι η έγκριση ή απόρριψη των στοιχείων συγκατοίκησης δεν συνεπάγεται την αντίστοιχη έγκριση/απόρριψη της αίτησης στεγαστικού επιδόματος καταρτιζόμενου για τα 1.500 ευρώ αλλά αφορά στην επιπλέον χορήγηση των 500 ευρώ. H έγκριση της αίτησης στεγαστικού επιδόματος καταρτιζόμενου είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση του επιδόματος. Κατόπιν της αξιολόγησης της αίτησης, και εφόσον αυτή εγκριθεί, τότε και μόνο τότε αξιολογούνται τα επιπρόσθετα στοιχεία συγκατοίκησης.

Επίδομα 1.500 ευρώ σε σπουδαστές ΙΕΚ – Πότε η πληρωμή
Το Ι.Ε.Κ. μετά το πέρας των αιτήσεων λαμβάνει ηλεκτρονικό αρχείο από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο έλεγχος των στοιχείων, των δικαιολογητικών και η επαλήθευση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος όπως εμφανίζονται στη ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αίτησης του δικαιούχου, πραγματοποιείται από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ., στο οποίο φοιτά ο καταρτιζόμενος.
Εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών και των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος από το ηλεκτρονικό σύστημα και το Ι.Ε.Κ. φοίτησης, η Διεύθυνση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. εκδίδει απόφαση στην οποία ορίζονται οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος.

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Ακόμη βαρύτερη η εθνική οδύνη με την απώλεια του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη
Επόμενο άρθροΑίθριος γενικά ο καιρός αύριο με τοπικές νεφώσεις