Φιλιππίνες:13 νεκροί και 19 αγνοούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 αγνοούνται σε πλημμύρες και άλλα ατυχήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εθνική υπηρεσία καταστροφών.
Οι 19 αγνοούμενοι ήταν ως επί το πλείστον ψαράδες που βγήκαν στη θάλασσα παρά την κακοκαιρία, ανέφερε το πρακτορείο.

Η ισχυρή βροχόπτωση ξεκίνησε το Σάββατο, σύμφωνα με τον Marlon Pajo, αξιωματικό μείωσης κινδύνου καταστροφών στην πόλη Gingoog κοντά στο Misamis Occidental. Είπε ότι όλα τα μεγάλα ποτάμια είχαν υπερχειλίσει.
Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν, σε πνιγμούς λόγω των αστραπιαίων πλημμυρών έπειτα από δύο ημέρες βροχοπτώσεων, που αμαύρωσαν τον εορτασμό των Χριστουγέννων και ανάγκασαν σχεδόν 46.000 ανθρώπους να πάνε σε καταφύγια, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Οπτικό υλικό που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει μέλη του λιμενικού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να ψάχνουν μέσα στα νερά που τους φθάνουν ως τη μέση και να μεταφέρουν πληγέντες στην πλάτη. Αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν διότι υπερχείλισαν ποταμοί.
Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης παραμένουν σε εξέλιξη, ενώ η ζημιά στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες αποτιμάται ακόμη, δήλωσε ο Καρμελίτο Εράι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην πόλη Κλαρίν, στην επαρχία Δυτική Μισάμις, στον ραδιοφωνικό σταθμό DZBB.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Στους 60 οι νεκροί από την κακοκαιρία – Οικονομική βοήθεια ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
Επόμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Ανοιχτή η πλατφόρμα έως 13 Ιανουαρίου για όσους δεν πρόλαβαν