Φιάσκο με τις αυξήσεις στις συντάξεις: “Μας κοροϊδεύουν – Ραντεβού στις κάλπες” // Αριστοτέλης Κάντας στον Focus FM 103.6

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:30 το πρωί της Τρίτης 14/02  με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των μηδαμινών αυξήσεων στις συντάξεις, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Αριστοτέλης Κάντας.

«Η προσωπική διαφορά αφορά ένα εκατομμύριο συναδέλφους συνταξιούχους, και ειδικότερα το 100% των συνταξιούχων των ελεύθερων επαγγελματιών, που ήταν το γνωστό ΤΕΒΕ και το 100% που έχουν δουλέψει πολιτικοί μηχανικοί, εργολάβοι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν 600 και 700 ευρώ. Δε πρόκειται να πάρουν σύνταξη οι άνθρωποι αυτοί ποτέ τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Κάντας.

«Ακούστε το καλά. Είναι μια μοναδική αύξηση του 7,75% στη σύνταξη την οποία παίρνετε, που όμως ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά δε θα την δούνε(…) Αν η κυβέρνηση είχε πολιτική βούληση για να δώσει όλους τους συνταξιούχους αυτή την αύξηση, θα έλεγε αυξάνω τις συντάξει 7,75% σε όλες τις καταβαλλόμενες συντάξεις. Όχι να λέει ότι μόνο όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά θα την πάρουν», συμπλήρωσε.

«Είναι και το καλάθι του Άδωνι (σ.σ Γεωργιάδη) μια τρύπα στο νερό και όπως αποδεικνύεται και το food pass είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Δηλαδή, από το Φλεβάρη, εμένα και της γυναίκας μου θα μου δώσει κάθε μέρα το… εξωφρενικό ποσό των 0,75 ευρώ! Γιατί δε μειώνουν το ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης; Στο γάλα, στο κρέας;», πρόσθεσε¨.

«Από το 1950 έχετε κατασπαράξει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και μου λέτε δεν υπάρχουν λεφτά; 120 δισεκατομμύρια ευρώ “φάγανε” μόνο τα μνημονιακά κόμματα από το 2.000 μέχρι και σήμερα από τα ασφαλιστικά μας ταμεία (σ.σ των συνταξιούχων) και λέτε δεν υπάρχουν λεφτά; Λεφτά υπάρχουν! Ξέρετε τι είναι να λένε δεν υπάρχουν λεφτά για τους συνταξιούχους και να τα σκορπάνε σε αλόγιστες προσλήψεις στο Υπουργείο Εργασίας με 8000 ευρώ το μήνα;».

«Μας κοροϊδεύουν όμως, μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς. Γιατί εμείς οι συνταξιούχοι πάμε και επικροτούμε αυτές τις μνημονιακές πολιτικές και πάμε και τους ψηφίζουμε. Μη βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια! Να ξεσηκωθούν οι συνταξιούχοι, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Ραντεβού στις κάλπες», τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στις φλόγες δύο αυτοκίνητα στον οικισμό Αγίας Σοφίας
Επόμενο άρθροFOTO// Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ: Μαθητές στο Αγρίνιο διέσχισαν επικίνδυνη συρμάτινη γέφυρα πάνω από τον ορμητικό Εύηνο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους