Φεβρουάριο ή Μάρτιο η απόφαση για τους θεατές στους Ολυμπαικούς Αγώνες του Τόκιο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πρέπει να αλάβουν οριστική απόφαση μέα στον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο για το εάν ο κίνδυνος του κορονοϊού έχει μειωθεί αρκετά, ώστε να επιτραπεί στους θεατές να παρακολουθήσουν τους Αγώνες τον Ιούλιο, δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής την Τρίτη.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν τον περασμένο Μάρτιο να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021 λόγω της πανδημίας.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να γίνουν οι αγώνες φέτος, ακόμη και αν τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται ενώι η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδια για διεύρυνση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν θα επιτρέπεται σε φιλάθλους να παρακολουθούν αγώνες, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων που δεν επιθυμούν πλέον να παρευρεθούν έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για επιστροφή χρημάτων.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να λάβουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που διοργανώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από το Kyodo έδειξε ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως οι Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει είτε να αναβληθούν ξανά είτε να ακυρωθούν λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων κορονοϊού.

Ωστόσο, ο Μόρι χαρακτήρισε ως «απολύτως αδύνατο» το ενδεχόμενo να ακυρωθούν ξανά οι Αγώνες, κυρίως επειδή η οργανωτική επιτροπή δεν θα μπορούσε να διατηρήσει το προσωπικό της για ένα ακόμη έτος.

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία-ΣΟΚ: Εμβολιασμός χωρίς συναίνεση στα Χανιά;
Επόμενο άρθροΦρίκη στο Κορωπί: Πακιστανός αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 5χρονη.