Φαρσαλινός για Astrazeneca: Ήταν λάθος… – Οι πολιτικοί να μιλούν λιγότερο για θέματα για τα οποία είναι άσχετοι – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Για τη σύγχυση που προκλήθηκε στη χώρα μας με το σκεύασμα της Astrazeneca έπειτα από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να διακοπεί η χορήγησή του στους πολίτες κάτω των 60 ετών μίλησε στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

 

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος να προστρέχουμε στον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των νέων» ανέφερε τονίζοντας ότι θα έπρεπε να γίνει προτεραιοποίηση των ασθενών που πάσχουν από νοσήματα υψηλού κινδύνου. «Κακώς έγινε οριζόντιος εμβολιασμός με ένα εμβόλιο του οποίου οι επιπλοκές ήταν γνωστές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο» ο κ. Φαρσαλινός μίλησε για μία απαράδεκτη  δήλωση σε επιστημονικό, λογικό και ηθικό επίπεδο. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το ασφαλέστερο, όχι το ταχύτερο», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «θα ήταν καλό οι πολιτικοί να μιλούν πολύ λιγότερο για θέματα για τα οποία είναι άσχετοι» καθώς όπως είπε «δεν μιλούν με επιστημονικά δεδομένα και κριτήρια». «Ελπίζω», συνέχισε ο κ. Φαρσαλινός, «και φαντάζομαι ότι οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των επιστημονικών επιτροπών».

Τέλος, όσον αφορά τις συζητήσεις περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου και εμβολιασμού παιδιών έκανε λόγο για βιοηθικά εγκλήματα που παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις και είναι μη επιτρεπτά και μη αποδεκτά σε καμία δυτική κοινωνία. «Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος είναι οριζόντιο, ατομικό, αναφαίρετο, ισχύει για τα πάντα και δεν ερωτάται η πλειοψηφία ή η πολιτική αρχή της κάθε χώρας για το αν ισχύει ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρσαλινός.

Ακούστε αναλυτικά εδώ:

Προηγούμενο άρθροΣτις 12 Σεπτεμβρίου σέντρα στη Super League 2
Επόμενο άρθροΗ Σίτι δεν δίνει τον Στέρλινγκ